Αρχική InfoKids Αυτό το κορίτσι ανακύκλωσε τα πλαστικά πώματα σε… παγκάκια φιλίας για μοναχικά παιδιά!

Αυτό το κορίτσι ανακύκλωσε τα πλαστικά πώματα σε… παγκάκια φιλίας για μοναχικά παιδιά!

Αυτό το κορίτσι ανακύκλωσε τα πλαστικά πώματα σε… παγκάκια φιλίας για μοναχικά παιδιά!

Όλοι γνωρίζουμε τη δυνατότητα που δίνουν οι εταιρίες ανακύκλωσης πλαστικών πωμάτων, να αγοραστούν αναπηρικά καροτσάκια για συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. Η διαδικασία συνήθως έχει ως εξής: Εμείς συγκεντρώνουμε πώματα σε ειδικούς κάδους, οργανισμοί όπως ο Εθελοντικός Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος «Ευ Ζω» μαζεύουν τους κάδους αυτούς και τους μεταφέρουν στον ειδικό ανακυκλωτή και αυτός αλλάζει τα πώματα με χρήματα, με τα οποία αγοράζονται τα καροτσάκια.

Μια 9χρονη στην Αμερική, είχε μία άλλη ιδέα, για να αξιοποιήσει τα πλαστικά πώματα με τρόπο που να βοηθά τους άλλους, η οποία είναι εξίσου αξιέπαινη! Παρατηρώντας, ότι στο σχολείο της, υπήρχαν αρκετά παιδάκια που στα διαλείμματα καθόντουσαν μόνα, αποφάσισε να συγκεντρώσει καπάκια για να αγοράσει και να στήσει στο προαύλιο «Buddy Benches» ή αλλιώς «παγκάκια της φίλιας»!

Η Sammie Vance, λοιπόν, απευθύνθηκε σε μία εταιρία που μετατρέπει πλαστικά πώματα και καπάκια σε παγκάκια και, αφού πήρε την έγκριση του διευθυντή του σχολείου της, παράγγειλε παγκάκια, όχι μόνο για το δικό της σχολείο, αλλά και για τρία ακόμα!

Όπως η ίδια λέει «αν κάποιο παιδί είναι μόνο του στα διαλείμματα, μπορεί να πάει και να καθίσει στο παγκάκι της φιλίας και έτσι τα άλλα παιδιά θα το δουν και θα πάνε να του κάνουν παρέα». Τα παγκάκια αυτά αποτελούν έναν ξεκάθαρο τρόπο να παρατηρούν τα παιδιά αλλά και οι δάσκαλοι πότε κάποιος συμμαθητής τους δέχεται bullying και να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα άμεσα.

Αυτή τη στιγμή αμέτρητα σχολεία στην Αμερική ακολουθούν το παράδειγμα της Sammie και πάρα πολλά παιδιά βρίσκουν την θέση τους στα παγκάκια της φιλίας και ως εκ τούτου, στις καρδιές των συμμαθητών τους.

Δεν θα ήταν υπέροχο να γινόταν κάτι αντίστοιχο και στα δικά μας σχολεία;

Πηγή: babble.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter