Αυτό το Πάσχα τα παιδιά διασκεδάζουν στο δάσος στο πιο πρωτότυπο camp (από 22/4)

Αυτό το Πάσχα τα παιδιά θα γνωρίζουν τη φύση και τον εαυτό τους στο πιο πρωτότυπο και ιδιαίτερο camp.

Οι σύνδεσμοι “ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ” και “ORIENTACTION” διοργανώνουν πασχαλινό camp στο Εθνικό Δασικό πάρκο Αθαλάσσας (Νοτιοδυτική είσοδος – πίσω από το Καραϊσκάκιο ίδρυμα).

Αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γονείς στη φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών, σκοπός του camp είναι να διευκολύνει τους γονείς από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας τους ενώ παράλληλα προσφέρουν στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν μοναδικές παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές εμπειρίες μέσα στη φύση, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες που διοργανώνονται.

Το πασχαλινό camp είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 4 – 15 χρονών.

Κατά τη διάρκεια του camp, οι δραστηριότητες έχουν σκοπό πέρα από την ψυχαγωγία να προσφέρουν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες στα παιδιά απαραίτητες για όλη τη διάρκεια της ζωής τους, βασισμένες στους τρεις βασικούς αλληλένδετους πυλώνες της ζωής: ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Τα παιδιά συμμετέχοντας στις δραστηριότητες του camp γνωρίζουν τον εαυτό τους, μαθαίνουν να είναι μέλη μέσα σε μιαν ομάδα, να συνεργάζονται, να λένε την άποψη τους αλλά και να ακούνε αντίθετες απόψεις. Αναπτύσσουν παρατηρητικότητα, συγκέντρωση, οργάνωση, υπομονή, εργατικότητα, και νοητικές δεξιότητες, μαθαίνουν να διαχειρίζονται το θυμό τους και να εκφράζουν το δίκαιο τους με σωστό τρόπο, αναπτύσσουν αξίες (Ευγενής Άμιλλα, σεβασμός στη διαφορετικότητα κ.ά.), γίνονται πειθαρχημένοι, είναι πιο λειτουργικοί στην καθημερινότητα τους, μαθαίνουν να κατανοούν οδηγίες και να οργανώνουν τη σκέψη τους, ενισχύουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη κριτική τους σκέψη.

Παράλληλα, αναπτύσσουν σωστή μεθοδολογία και στρατηγική για να επιλύσουν νέα προβλήματα, βελτιώνουν την ικανότητα λήψης γρήγορων και σωστών αποφάσεων, αποκτούν μηχανισμούς άμυνας και αυτό – άμυνας κ.ά.

Οι δράσεις μας και τα βιωματικά εργαστήρια σε συνδυασμό με την εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον προσφέρουν στα παιδιά μας τη δυνατότητα να γνωρίσουν καινούργια άτομα και να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες ( Άρχεσθαι μαθών αρχείν επιστήσει – αν μάθεις να διοικείσαι, θα μάθεις να διοικείς) κ.ά.

 • Αγωνιστικός Προσανατολισμός ( Orienteering)
 • Λειτουργική προπόνηση για παιδιά (Functional Training)
 • Εκμάθηση χλωρίδας-πανίδας του πάρκου
 • Πτηνοπαρατήρηση
 • Παιχνίδια συνεργασίας – εμπιστοσύνης ( team building games)
 • Ζωγραφική – χειροτεχνίες
 • Βιωματικές ασκήσεις εμψύχωσης ομάδων
 • Παιχνίδια με μπάλα
 • Βιωματικό εργαστήρι «Η πυξίδα της ζωής»
 • Ελεύθερος χρόνος για ανάπαυση σε σκοινάκια
 • Επιτραπέζια παιχνίδια
 • Επιδαπέδια παιχνίδια μη τυπικής βιωματικής μάθησης κ.ά.

Το camp ξεκινά στις 07:30 π.μ. και θα υπάρχει δεκατιανό (προαιρετικά) στις 10:00 π.μ. , γεύμα (προαιρετικά) στις 13:00 και οι δραστηριότητες τελειώνουν στις 15:00.

Οι τιμές διαβαθμίζονται ούτως ώστε όσα παιδιά ενδιαφέρονται, να έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν. (* Περιορισμένος αριθμός θέσεων*)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 96507350 – Στέλλα Ευσταθίου ή στο Αναψυκτήριο Αργώ στο Εθνικό Δασικό πάρκο Αθαλάσσας.

Πασχαλινό Camp για παιδιά

Διάρκεια από 22 Απριλίου μέχρι 26 Απριλίου 2019

Εθνικό Δασικό πάρκο Αθαλάσσας (Νοτιοδυτική είσοδος – πίσω από το Καραϊσκάκιο ίδρυμα).