Αυτό το σαββατοκύριακο πάμε στις Πλάτρες για να χορτάσουμε άρωμα και χρώμα λεβάντας

Με μια ιστορία χιλιάδων χρόνων η Λεβάντα βρήκε το δικό της βασίλειο στις Πλάτρες, αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες, που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, θα παρευρεθούν στο Φεστιβάλ Λεβάντας στις Πλάτρες, που αναδεικνύει την μαγεία της Λεβάντας σε όλο της το μεγαλείο.

Καθαρά θεματικό, δια δραστικό και εκπαιδευτικό το φεστιβάλ Λεβάντας έχει γίνει πλατφόρμα, προώθησης όλων των προϊόντων και όλων των παραγωγών Λεβάντας από όλη την Κύπρο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εμπειρία που καλύπτει όλες τις αισθήσεις μια που η λεβάντα έχει τόσες ιδιότητες που μπορούμε να την βιώσουμε σαν ποτό σε διάφορες παραλλαγές, σαν γλυκό, σαν μέσο χαλάρωσης, υγείας και ευεξίας  αλλά και σαν μέσο ομορφιάς για το δέρμα, το σώμα και τα μαλλιά.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών σε συνεργασία με το Δίκτυο Τροόδους και το Υπουργείο Τουρισμού διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Λεβάντας στις Πλάτρες, με πλούσιο πρόγραμμα και πολλές δραστηριότητες στη φύση. Πρόκειται εξάλλου για ένα φεστιβάλ γεμάτο χρώμα, άρωμα και γεύση.

Η κοινότητα των Πλατρών γιορτάζει για τέταρτη χρονιά την Λεβάντα, με λεβαντένιες  περιηγήσες, παρουσιάσεις, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, και μια πλούσια λεβαντένια αγορά, την Κυριακή που θα διαρκέσει όλη την ημέρα και θα φιλοξενήσει 25 εκθέτες απο όλη την Κύπρο, με μοναδικά προιόντα απο λεβάντα.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου, το πρωί οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν, μια λεβαντένια διαδρομή ακολουθώντας τα αχνάρια της γνωστής συγγραφέας Daphne De Maurier, που λάτρευε τις Πλάτρες και τις λεβάντες της και εμπνεύστηκε να γράψει το βιβλίο «Rebecca» που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ. Η διαδρομή θα αρχίσει από το πολιτιστικό κέντρο Πλατρών, μέσα στο οποίο η συγγραφέας έχει τον τιμητικό της χώρο.
Το απόγευμα του Σαββάτου θα είναι αφιερωμένο στις εναλλακτικές θεραπείες με λεβάντα, αλλά και τις καλύτερες πρακτικές, μια και κυπριακά προϊόντα λεβάντας κατάφεραν να μπουν στις ευρωπαϊκές αγορές.
Την Κυριακή 7 Ιουλίου, η κεντρική πλατεία των Πλατρών θα γεμίσει με την Λεβαντένια Αγορά, με ένα χαρούμενο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, προσφέροντας μια εμπειρία ευεξίας, χαλάρωσης και γαστρονομίας με λεβάντα.

Φεστιβάλ Λεβάντας Πλάτρες 2019

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου
Από τις 10:00 έως τις 19:00
Χωριό Πλάτρες, επαρχία Λεμεσού