Αυτοκτονία 14χρονου: Έκκληση για βοήθεια από τον θείο του – Σοκάρουν οι εικόνες από το σπίτι του

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για τα αδέρφια του αδικοχαμένου Στέλιου, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζώη του πριν ένα μήνα σχεδόν, εξαιτίας της κακομεταχείρισης που δεχόταν μέσα στην οικογένειά του.

Ο θείος του 14χρονου και νονός της 11χρονης αδελφής του, κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου, μέσω των ΜΜΕ, κάνει έκκληση τα δύο μικρότερα ανήψια του να επιστραφούν στην οικογένεια.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου βρίσκονται σε παιδική στέγη, όπου τα μετέφεραν λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών με το αιτιολογικό να τα στηρίξουν ψυχολογικά μετά από ότι έχει συμβεί και έχουν δει στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Μάλιστα, απευθύνει έκκληση στο κοινό για βοήθεια με το σπίτι που κατοικούσαν τα παιδιά.

Τι ζητούν οι γονείς

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου αυτή τη στιγμή οι γονείς διαμένουν κάτω από πολύ κακές συνθήκες και ζητεί βοήθεια έτσι ώστε να φτιαχτεί το σπίτι για να μπορέσουν τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας να επιστρέψουν σε αυτό και να ζήσουν όλοι μαζί σαν οικογένεια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστόδουλος τόνισε, σε δηλώσεις του στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ότι οι γονείς δεν ζητούν χρήματα, ούτε οικονομική βοήθεια, αλλά τα απαραίτητα από όποιον μπορεί, έτσι ώστε να καταστεί το σπίτι της οικογένειας βιώσιμο.

Επιπλέον, κατακεραυνώνει το Γραφείο Ευημερίας και τις υπηρεσίες που αυτό προσφέρει: «Το Γραφείο Ευημερίας βλέπει επιλεκτικά τις περιπτώσεις και προκαλώ τον οποιονδήποτε να πάει έξω από το Γραφείο Ευημερίας να κάτσει να δει τι γίνεται. Είναι μια παρέλαση από άτομα που κυκλοφορούν με τηλέφωνα των 1500 ευρώ δεν έχουν πραγματική ανάγκη και παίρνουν επιδόματα. Εμάς στην υπόθεση αυτή δεν μας βοήθησαν καθόλου και προσπαθούμε μόνοι μας, να βοηθήσουμε την οικογένεια όσο μπορούμε. Το Γραφείο Ευημερίας ήταν πάντα απόν από την διαδικασία».

Μιλώντας για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται τόσο οι γονείς όσο και τα ανήλικα αδέλφια της οικογένειας, ο κ. Χριστοδούλου επεσήμανε ότι όταν οι γονείς επισκέπτονται τα παιδιά τους στη δομή στην οποία διαμένουν, εκείνα είναι πολύ χαρούμενα.

Ο κ. Χριστοδούλου τόνισε, τέλος, ότι: «η μόνη μας έγνοια είναι να φτιαχτεί το σπίτι, για να επιστρέψουν αυτά τα μωρά στους γονείς τους, για αυτό και ζητάμε την βοήθεια του κόσμου».

Φωτογραφίες από το σπίτι της οικογένειας