Αυτοκτονία 14χρονου: Γιατί τα αδέρφια του Στυλιανού δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους;

Η είδηση του άδικου χαμού ενός αγοριού, λόγω ενδοοικογενειακής βίας είχε συγκλονίσει την Κύπρο.

Ο 14χρονος Στέλιος, δυστυχώς, έβαλε τέλος στη ζωή του αφήνοντας πίσω του πόνο και πίκρα.

Τα δύο μικρότερα αδέρφια του Στέλιου μετά το τραγικό συμβάν μεταφέρθηκαν σε στέγη ανηλίκων και διαμένουν εκεί, παρά τη θέλησή τους. Η αδερφή και ο μικρός αδερφός του Στέλιου ζητούν να γυρίσουν στο σπίτι τους δίπλα στον μπαμπά τους, πράγμα που είναι δύσκολο να γίνει.

Ακατάλληλο το σπίτι για τα παιδιά

Χθες ήταν εκ νέου ορισμένο στο Δικαστήριο το προσωρινό διάταγμα κηδεμονίας των δύο παιδιών, με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας να δηλώνουν ότι αδυνατούν να προχωρήσουν στις απαραίτητες επιδιορθώσεις, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στο πατρικό τους.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στο δικαστήριο ότι οι επιδιορθώσεις πρέπει να αναληφθούν από τρίτους και έτσι είναι άγνωστο πότε θα είναι έτοιμο το σπίτι για τα δύο ανήλικα ώστε να επιστρέψουν, όπως είναι και η επιθυμία τους. Την επιδιόρθωση αποφάσισαν να προωθήσουν άτομα του στενού οικογενειακού κύκλου.

Στο μεταξύ, τα αδελφάκια του άτυχου Στυλιανού, φοιτούν τώρα σε άλλο σχολείο, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν σκόπιμο ότι θα ήταν προς το συμφέρον τους να μετακινηθούν.

Υπό εκκρεμότητα φαίνεται ότι παραμένει και η αίτηση του νονού του ενός για υιοθεσία των δύο παιδιών, ώστε να μην παραμείνουν υπό την προσωρινή κηδεμονία του Γραφείου Ευημερίας.

1η Νοεμβρίου το Οικογενειακό Δικαστήριο

Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί απάντηση από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και το όλο ζήτημα θα ξεκαθαρίσει την 1η Νοεμβρίου, που έχει οριστεί εκ νέου η υπόθεση ενώπιον του Οικογενειακού Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας των δύο παιδιών τα επισκέπτεται συχνά στον χώρο διαμονής τους και διατηρεί επαφή μαζί τους, ενώ επιθυμία του είναι όπως επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία παρέδωσε την περασμένη βδομάδα στη Νομική Υπηρεσία τον φάκελο από την έρευνα που διενήργησε για τον αφύσικο θάνατο του 15χρονου στη φάρμα της οικογένειας. Στον φάκελο καταγράφονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εντοπίστηκε νεκρό το παιδί, χωρίς να γίνονται εισηγήσεις ή να εξάγονται συμπεράσματα για τυχόν ευθύνες, αφού αυτό διερευνάται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, από την επίτροπο Δημόσιας Διοίκησης.

Σκοπός της έρευνας της Αστυνομίας είναι να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε η υπόθεση θανάτου του 15χρονου να οδηγηθεί ενώπιον θανατικού ανακριτή για να καταδειχθεί κατά πόσον υπάρχουν ευθύνες τρίτων.