Αυτοκτονία 14χρονου: Ξεσπά ο θείος του Στυλιανού για τα μικρά ανίψια του – «Είναι στη φυλακή»

Ξεσπά ο θείος του 14χρονου Στυλιανού που έβαλε τέλος στη ζωή του λίγο καιρό πριν, αφού δεν άντεξε την κακομεταχείριση και το bullying.

Μετά το τραγικό τέλος του Στυλιανού, οι αρμόδιες αρχές έσπευσαν να μεταφέρουν τα μικρότερα αδέρφια του σε δομές του κράτους για να τα προστατεύσουν μέχρι να τελειώσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Ωστόσο, όπως έχει διαφανεί μέχρι τώρα, τα παιδιά θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, πράγμα που έκανε ξεκάθαρο και η αδερφή του Στυλιανού μέσα από επιστολή που έστειλε στον πατέρα της.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο θείος των παιδιών, κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ξέσπασε, ζητώντας από τους αρμόδιους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να κριθεί το πατρικό των παιδιών κατάλληλο για εκείνα και επιστρέψουν στο σπίτι τους.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε ξεκρέμμαστοι γιατί δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος να μαζευτεί ο εξοπλισμός. Μέχρι τις 24 θέλουμε εξοπλισμό γιατί έχουμε παρουσίαση στο δικαστήριο και πρέπει να πούμε ότι εξοπλίστηκε σωστά το σπίτι και είναι κατάλληλο», είπε συγκεκριμένα.

Ο θείος των παιδιών κάνει λόγο, επίσης, για παράνομες ενέργειες από πλευράς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, ενώ τονίζει ότι επιθυμία των παιδιών είναι να επιστρέψουν στο πατρικό τους σπίτι.

«Δεν μας δίνουν απαντήσεις, ό,τι θέλουν κάνουν, είναι μέσα στην παρανομία. Γίνεται έρευνα για τους λειτουργούς, που οι λειτουργοί είναι μέσα στην υπόθεση και τη διερευνούν. Δεν νομίζω να βάλει κάποιος το χέρι του για να βγάλει το μάτι του. Οι συγκεκριμένοι λειτουργοί είναι μέσα στην υπόθεση και πάνε και βγάζουν διατάγματα», καταλήγει.

Είναι δυο μωρά στη φυλακή

Όταν πήραν τα μωρά την επόμενη μέρα από τον θάνατο, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, τους είπαν ότι θα πάνε στην στέγη για 2-3 μέρες ώστε να τους βοηθήσουν ψυχολογικά, ωστόσο εν τέλει είναι εκεί 40 μέρες, και ο ψυχολόγος τα είδε 2 φορές, είπε.

«Είναι δυο μωρά φυλακισμένα, είναι στην φυλακή τα μωρά» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε και στα γενέθλια του ενός από τα δύο παιδιά που ήταν πρόσφατα και χρειάστηκε να κάνει αίτηση για να μπορέσει να το δει το μωρό.  Το εν λόγω παιδί είναι μάλιστα βαφτιστήρι του.

Ακούστε τις δηλώσεις στο video