Αρχική Σχολή Γονέων Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που εξηγεί γιατί τα παιδιά συμπεριφέρονται άθλια όταν είναι παρόντες οι γονείς

Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που εξηγεί γιατί τα παιδιά συμπεριφέρονται άθλια όταν είναι παρόντες οι γονείς

Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που εξηγεί γιατί τα παιδιά συμπεριφέρονται άθλια όταν είναι παρόντες οι γονείς

Ακόμη και τα παιδιά που έχουν την καλύτερη συμπεριφορά μπορούν να μετατραπούν σε "τέρατα" όταν η μαμά και ο μπαμπάς είναι στο δωμάτιο «Τα παιδιά είναι 800% χειρότερα όταν οι γονείς τους βρίσκονται στην αίθουσα» είναι μια παραδοχή που υιοθετεί η πλειοψηφία των γονέων και όλοι προσπαθούν να εξηγήσουν τι κρύβεται πίσω από αυτή τους τη συμπεριφορά.

Γιατί τα παιδιά βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους ενώπιον των γονέων τους;

«Τα παιδιά παραβιάζουν δίχως δεύτερη σκέψη τα όρια, έχουν απίστευτα ξεσπάσματα θυμού και κάνουν ένα σωρό βλακείες παρουσία των γονέων τους επειδή αισθάνονται ασφαλή και σίγουρα για τον εαυτό τους», εξήγησε ο Crystal I. Lee, PsyD. Ο Δρ. Lee είναι ψυχολόγος με 15ετή εμπειρία στον τομέα της ψυχικής υγείας. «Σκεφτείτε τη δική σας συμπεριφορά», επισημαίνει. "Πιθανότατα να συμπεριφέρεστε πιο ήπια και να αποφεύγετε να εκθέσετε τον εαυτό σας όταν βρίσκεστε γύρω από άγνωστους σε εσάς ανθρώπους. Όμως, παρουσία φίλων και συγγενών βγάζετε τον πραγματικό σας εαυτό, απελευθερώνεστε και αδιαφορείτε για την τήρηση των προσχημάτων. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα παιδιά σας!»

Τι θέλουν να πουν τα παιδιά στους γονείς επιδεικνύοντας άσχημη συμπεριφορά;

Πίσω από τα ξεσπάσματα θυμού, τις ζαβολιές, τα νεύρα, τις φωνές, τις χειρονομίες και γενικότερα κάθε είδους ακραία συμπεριφορά τα παιδιά επιδιώκουν να "τραβήξουν" την προσοχή αλλά και το ενδιαφέρον των γονέων. Γιατί όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί "Τα παιδιά μας αγαπούν και επιθυμούν να έχουν την προσοχή μας... και ακόμη και η αρνητική προσοχή είναι καλύτερη από ό, τι καμία προσοχή καθόλου".


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter