Αυτός είναι ο καλύτερος δάσκαλος του κόσμου: Η ιστορία του που συγκινεί (video)

Η διδασκαλία σε μικρά παιδιά είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Αυτή την αρχή έχει, πιθανότατα, ως εφαλτήριο ο Peter Tabichi, δάσκαλος στην Κένυα, ο οποίος βραβεύτηκε, τον περασμένο Μάρτιο, με το βραβείο του καλύτερου δασκάλου στον κόσμο.

Δουλεύει σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας σε απομακρυσμένη επαρχίας της Κένυας και με τις παροχές του βοηθάει αυτό το σχολείο να μένει ανοιχτό και να προσφέρει ευκαιρίες στους μαθητές του.

Είναι 36 ετών και διδάσκει μαθηματικά και φυσική.

Φέτος, βραβεύτηκε ως ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο. Επιλέχθηκε μέσα από 10.000 υποψηφιότητες που προέρχονταν από 179 χώρες!

Γιατί ο Peter Tabichi άξιζε το βραβείο

Περισσότεροι από το 90% των μαθητών του προέρχονται από φτωχές οικογένειες. Το 1/3 των παιδιών είναι ορφανά ή έχουν μόνο έναν γονιό. Τα προβλήματά τους είναι πολλά. Ναρκωτικά, εφηβικές εγκυμοσύνες, αυτοκτονίες, ενώ πολλοί μαθητές παρατάνε το σχολείο νωρίς. Η αντιστοιχία μαθητών – καθηγητών είναι 58 προς ένα.

Ο Tabichi χαρίζει το 80% του μισθού του σε φτωχούς μαθητές, που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε την στολή. Ίδρυσε μια λέσχη ταλέντων και ανέπτυξε το επιστημονικό πρόγραμμα του σχολείου και βοηθά μαθητές σε έρευνες, που πλέον είναι τόσο καλές ώστε οι μαθητές του παίρνουν μέρος σε εθνικούς διαγωνισμούς.

Επισκέπτεται τα σπίτια μαθητών για να γνωρίσει από πρώτο χέρι όσα αντιμετωπίζουν οι μαθητές του και οι οικογένειές τους.

Μέσα σε λίγα χρόνια, κατάφερε να διπλασιάσει τους μαθητές του σχολείου, όπως και τον συνολικό αριθμό των κοριτσιών.

Αυτός ο υπέροχος δάσκαλος και άνθρωπος τιμήθηκε λοιπόν με το «Varkey Foundation Global Teacher Prize 2019» και εκτός από το συμβολικό βραβείο, κέρδισε και ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Αποδίδει την αγάπη του για τα παιδιά και την κοινότητα στον πατέρα του, ο οποίος – στην εποχή του – ήταν γενναιόδωρος με τα παιδιά. «Η αφοσίωσή του στα παιδιά και την κοινωνική προσφορά με έπεισε ότι η διδασκαλία ήταν το μόνο που άξιζε να κάνω».

Μάλιστα, ο Κενυάτης δάσκαλος επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο μετά από πρόσκληση του προέδρου Τραμπ.

«Η σκληρή δουλειά του και η πίστη του στο ταλέντο των μαθητών του, οδήγησε το φτωχό σε πόρους σχολείο του να γίνει ένα από καλύτερα της χώρας του. Peter, μας εμπνέεις όλους. Ευχαριστούμε για την αφοσιώση στο έργο σου!», ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα της γραμματέως του Λευκού Οίκου.

με πληροφορίες από: Facebook Page: Ιστορικές Φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμα:

Το παράδειγμα του Κενυάτη που ανακηρύχτηκε ο καλύτερος δάσκαλος του κόσμου