Αρχική InfoKids Υγεία Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αφήνετε τα παιδιά σας να τρώνε συχνά τσίχλες χωρίς ζάχαρη

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αφήνετε τα παιδιά σας να τρώνε συχνά τσίχλες χωρίς ζάχαρη

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αφήνετε τα παιδιά σας να τρώνε συχνά τσίχλες χωρίς ζάχαρη

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι τσίχλες με το φυσικό υποκατάστατο ζάχαρης, ξυλιτόλη, μειώνουν τον κίνδυνο τερηδόνας, ειδικά όταν καταναλώνονται μετά από τα γεύματα. Συγκεκριμένα, ενεργοποιούν την παραγωγή σάλιου με αποτέλεσμα να απομακρύνονται τα υπολείμματα τροφών από τα δόντια, εμποδίζοντας έτσι το σχηματισμό οδοντικής πλάκας, και τη δημιουργία τερηδόνας.

Ωστόσο, νέες μελέτες (δημοσιευμένες στο περιοδικό British Dental Journal) έδειξαν τελευταία ότι υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι από την αυξημένη κατανάλωση προϊόντων χωρίς ζάχαρη. Συγκεκριμένα, οι τσίχλες ξυλιτόλης αυξάνουν την οξύτητα του σάλιου ιδιαίτερα όταν έχουν γεύση φρούτων, γεγονός επιβλαβές για την αδαμαντίνη («σμάλτο») των δοντιών. Επίσης όταν καταναλώνονται ανεξέλεγκτα από τα παιδιά μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές και διάρροια.

Συμπερασματικά, συνιστάται η μάσηση τσίχλας χωρίς ζάχαρη ιδιαίτερα μετά τα γεύματα αλλά με μέτρο, χωρίς βέβαια να μπορεί να αντικαταστήσει το βούρτσισμα με φθοριούχο οδοντόκρεμα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα!

Τόνια Μόρφη

Παιδοδοντίατρος


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter