Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος των Οργ. Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης

Νέος Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης ο Σωτήρης Χριστοφή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, η 51η ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας.

Τις εργασίες της Συνέλευσης χαιρέτισαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Παναγιώτης Αντωνίου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη, ο Ανδρέας Αθανασιάδης, της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, ο Λοϊζος Γιάσουμας, Πρόεδρος της Παγκύπριας Σχολής Γονέων και ο Κυριάκος Νικηφόρου, Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης τιμήθηκαν καταξιωμένα στελέχη για την πολύτιμη και πολύχρονη εθελοντική προσφορά τους στους ανιδιοτελείς αγώνες της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν ο Μορφάκης Σολομωνίδης, απερχόμενος Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Παναγιώτης Τρύφωνος, Άγγελος Χαραλάμπους, Ανδρέας Γεωργίου, Ζωή Βαλανίδου, Χρήστος Καγκέλης και Χρίστια Σεκκέ.

Από τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν αναδείχθηκε η νέα ηγεσία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας για τη σχολική χρονιά 2018-2019.

Η νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας έχει ως εξής:

Πρόεδρος:                 Σωτήρης Χριστοφή

Αν. Πρόεδρος:           Πέτρος Πέτρου

Αντιπρόεδρος:          Χαράλαμπος Γιωργίτσης

Γραμματέας:             Χρίστος Ανδρέου

Β. Γραμματέας:         Αννίτα Ταλιώτου

Ταμίας:                      Κώστας Κυπρής

Ο κ. Χριστοφή, αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα σε πλαίσια αγαστής συνεργασίας με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Βουλή, Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ΠΟΕΔ, προς επίτευξη των στόχων της Συνομοσπονδίας και επίλυση των προβλημάτων που κατά καιρούς παρουσιάζονται και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των Δημοτικών μας Σχολείων.

«Έχουμε όλοι χρέος να συνεργαστούμε και με κοινές προσπάθειες να συμβάλουμε, ώστε επιτέλους να υπάρξει η πολυπόθητη ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της Παιδείας μας σε ένα ασφαλή σχολικό χώρο, για το καλό των παιδιών μας, για το καλό της κοινωνίας και του τόπου μας. Η Συνομοσπονδία τα τελευταία τρία χρόνια ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά σε πολλούς τομείς και από εκεί θα συνεχίσουμε», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ