Αυτός ο φοβερός παιδοχειρουργός ζωγραφίζει καρτούν στους επιδέσμους των παιδιών για να μη βλέπουν πληγές

Μπορεί ο μαρκαδόρος να μην είναι τόσο θαυματουργός όσο το χειρουργικό νυστέρι, όμως έχει την δύναμη να δώσει στο παιδί που μόλις πέρασε μια τραυματική εμπειρία στο νοσοκομείο χαρά και αισιοδοξία.

Ο παιδοχειρουργός Dr. Robert Parry βρήκε αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο για να μη μένουν στα παιδιά τραυματικές αναμνήσεις έπειτα από μία χειρουργική διαδικασία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επίσημη σελίδα στο Facebook του νοσοκομείου Akron Children’s Hospital, στο Ohio της Αμερικής.

Έτσι, έπειτα από κάθε χειρουργείο, το οποίο έχει αφήσει πληγή στο σώμα του παιδιού, ο φοβερός αυτός γιατρός αφιερώνει μερικά λεπτά, ώστε να ζωγραφίσει πάνω στον επίδεσμο του μικρού ασθενή το σκίτσο κάποιου αγαπημένου του ήρωα. Δεν υπάρχει παιδί ή γονιός που να μην βρίσκει την κίνηση αυτή συγκινητική, όπως αποδεικνύουν και τα σχόλια κάτω από την σχετική ανάρτηση στο Facebook:

#3. January 2017: Although the pen may not be mightier than the scalpel, pediatric surgeon Dr. Robert Parry always takes…

Gepostet von Akron Children's Hospital am Mittwoch, 1. Januar 2020

Στο παρελθόν, ο Dr. Parry ζωγράφιζε χαρακτήρες της Disney, όπως ο Όλαφ και ο γάϊδαρος από το Winnie the Pooh. Σήμερα, υπολογίζει ότι έχει αφήσει το σκίτσο του σε περισσότερους από 10.000 χειρουργικούς επιδέσμους μικρών ασθενών.

Γνωρίστε τον Dr. Parry και την δράση του στο παρακάτω βίντεο:

Although the pen may not be mightier than the scalpel, pediatric surgeon Robert Parry always takes a moment to make sure a scar isn't the only lasting memory of a child's surgical procedure. Dr. Parry estimates he has created dressing drawings for more than 10,000 patients.

Gepostet von Akron Children's Hospital am Samstag, 21. Januar 2017