Cookies βανίλιας

Τα παιδιά αγαπάνε πολύ τα μπισκότα και φροντίζουμε πάντα να έχουμε τη μπισκοτιέρα μας γεμάτη για να τους ικανοποιήσουμε την όρεξη για μια γλυκιά λιχουδιά. Μια από τις αγαπημένες τους γεύσεις είναι αυτά με βανίλια!

Για να μείνουν φρέσκα τα μπισκότα, φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές βάζο. Εάν μαλακώσουν πολύ, μπορείτε να τα ξαναβάλετε στο φούρνο για λίγο ή βάλτε λίγο ρύζι στο βάζο, για να απορροφά την υγρασία. Διακοσμήσετε τα μπισκότα σας πριν τα ψήσετε, ρίχνοντας στο πάνω μέρος τους απλή ή χρωματιστή ζάχαρη ή πιέζοντας ελαφρά ξηρούς καρπούς ή σταφίδες. Επίσης μπορείτε να κάνετε μια κοιλότητα στη μέση και να τη γεμίσετε με μαρμελάδα ή κομματάκια σοκολάτας.

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 δόση βανίλια
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μία λεία ζύμη. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε για μισό λεπτό. Κόβουμε με το χέρι μας μικρά κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ºC για 15-18 λεπτά