Σταματήστε να κάνετε τσουλήθρα μαζί με το παιδί σας – Διαβάστε γιατί αυτή η συνήθεια είναι επικίνδυνη για την υγεία του

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε την παιδική χαρά με το παιδί σας και εκείνο σας ζητήσει να το ανεβάσετε στη τσουλήθρα, μην διανοηθείτε να το πάρετε αγκαλιά και να κάνετε μαζί τσουλήθρα ως συνήθως.

Ναι, σωστά διαβάσετε αυτή η αθώα συνήθεια που έχουμε όλοι οι γονείς όταν τα παιδιά μας είναι μικρά και θέλουν να ανέβουν στη τσουλήθρα αλλά φοβόμαστε μήπως πέσουν και χτυπήσουν κρύβει πολλούς κινδύνους.

Αν έχετε αμφιβολίες για αυτό που σας λέμε δεν έχετε παρά να αφιερώσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας και να διαβάσετε τι ακριβώς συνέβη στην Katie Dickman όταν η μόλις 18 μηνών κορούλα της Hannah, της ζήτησε επίμονα να ανέβει στη τσουλήθρα.

Πράγματι, η Katie δεν χάλασε το χατίρι στη μικρή, την πήρε αγκαλιά και ανέβηκαν μαζί στη τσουλήθρα. Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά και είχε ξεκινήσει η κατάβαση, το ποδαράκι της μικρής πιάστηκε στο πλάι της τσουλήθρας χωρίς όμως η μαμά να το αντιληφθεί. Όταν έφτασαν στην άκρη της τσουλήθρας η Hannah παραπονέθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να περπατήσει. Η μαμά κινητοποιήθηκε άμεσα και ο γιατρός που εξέτασε το παιδί διέγνωσε ότι η Hannah είχε υποστεί κάταγμα κνήμης.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των New York Times που ανέδειξαν το περιστατικό  οι ορθοπεδικοί λένε ότι κάθε χρόνο έρχονται αντιμέτωποι με ένα μικρό αριθμό νηπίων και μικρών παιδιών που έχουν σπάσει το πόδι τους, εξαιτίας ενός τέτοιου ατυχήματος που οφείλεται στο ότι το παιδί ξέφυγε από την αγκαλιά του γονέα κατά τη διάρκεια που κάνουν μαζί τσουλήθρα.

Μια μελέτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Winthrop στο Mineola της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι σχεδόν το 14% των περιστατικών παιδιατρικών καταγμάτων κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 11 μηνών συνδέεται με ατυχήματα στα όποια εμπλέκονταν παιδιά που γλίστρησαν από τα χέρια του γονέα ενώ έκαναν τσουλήθρα.

Στην πραγματικότητα, ο τραυματισμός αυτός είναι τόσο συνηθισμένος που ο γιατρός της Νέας Υόρκης, Δρ Edward Holt, δημιούργησε ένα βίντεο You Tube που σχεδιάστηκε για να εξηγήσει τον πραγματικό κίνδυνο για τους γονείς.