Αρχική InfoMommy Συμβουλές Δείτε πόσο πιο έξυπνα πλένουν και στραγγίζουν οι Φινλανδοί τα πιάτα τους

Δείτε πόσο πιο έξυπνα πλένουν και στραγγίζουν οι Φινλανδοί τα πιάτα τους

Δείτε πόσο πιο έξυπνα πλένουν και στραγγίζουν οι Φινλανδοί τα πιάτα τους

Είναι μια από τις πιο βαρετές δουλειές του σπιτιού την οποία αναγκαζόμαστε να κάνουμε αμέσως μετά το φαγητό! Ο λόγος για το πλύσιμο των πιάτων και την ταλαιπωρία που αυτό μας προκαλεί.

Μπορεί να μην είναι από τις πιο βαριές ή δύσκολες δουλειές του σπιτιού, αλλά πείτε μου ειλικρινά, πόσες φορές θα θέλατε να πλένονταν ως δια μαγείας τα πιάτα και οι κατσαρόλες σας;

Σίγουρα ευγνωμονούμε τον άνθρωπο που εφηύρε το πλυντήριο πιάτων, όμως και αυτό για να ολοκληρωθεί απαιτεί μια διαδικασία, συνήθως χρονοβόρα! Επιπλέον, η δουλειά μετά είναι ίδια.

Είτε έχετε είτε όχι συσκευή για το πλύσιμο των πιάτων περίμενετε να στεγνώσουν τα πιάτα, τα σκουπίζετε, τα βγάζετε από τον κάδο ή τη ραφιέρα και τα τοποθετείτε στα ντουλάπια.

Κουράστηκα και μόνο που το έγραψα!

Δεν θα ήταν καλύτερο αν υπήρχε ένας τρόπος να πλένουμε τα πιάτα (αφού προφανώς αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε!) και αυτομάτως να τα τοποθετούσαμε στα σωστά ράφια; Χωρίς αναμονη και σκούπισμα;

Ναι, θα ήταν ιδανικά και μαντέψτε! Σας έχω καλά νέα. Ξεχάστε πανάκια και ντουλάπια. H λύση στην βαρετή αυτή δουλειά έρχεται από την Φινλανδία! Ξέρατε πως τόσα χρόνια οι Φινλανδοί δεν έχουν τα κλασικά στραγγιστήρια που έχουμε εμείς;

Εκεί οι άνθρωποι έχουν προνοήσει και γλιτώνουν πολύτιμο χρόνο από τη ζωή τους πλένοντας και τοποθετώντας τα πιάτα τους αμέσως στο σωστό ντουλάπι. Πώς τα κατάφεραν; Είναι απλό.

Πού τοποθετούμε συνήθως τα πιάτα μας; Στο ντουλάπι πάνω από τον νεροχύτη, σωστά; Σκέφτηκαν λοιπόν εκεί στην Φινλανδία γιατί να μην συνδυάσουν και το ντουλάπι και το στραγγιστήρι;

Μπερδευτήκατε έτσι; Θα γίνω πιο ξεκάθαρη. Οι Φινλανδοί με το που πλένουν τα πιάτα τους δεν τα βάζουν δίπλα από τη βρύση όπως εμείς, αλλά πάνω από αυτήν! Όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, η οποία έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες, το ντουλάπι πάνω από τον νεροχύτη δεν έχει κάποια βάση και μπορείς να τοποθετήσεις εκεί τα πιάτα σου μέχρι να στεγνώσουν.

Και όπως λέει και η Cheryl Quinton, επιστήμονας που έζησε πάνω από 3 χρόνια στην Φινλανδία, η συγκεκριμένη πατέντα είναι πολύ βολική, αφού μπορείς να αφήσεις εκεί πιάτα, ποτήρια, κατσαρόλες και ό,τι άλλο μπορεί να πλύνεις και έπειτα να κλείσεις τις πόρτες του ντουλαμπιού και να είσαι έτοιμη! "Η κουζίνα είναι τακτοποιημένη, ενώ κερδίζεις και πάρα πολύ χώρο!"

Τα μόνα μειονεκτήματα που μπορώ να εντοπίσω στην παραπάνω μέθοδο είναι, ότι τα βρεγμένα πιάτα και ποτήρια θα στάζουν συνεχώς στον νεροχύτη αφήνοντας σημάδια από το νερό. Επίσης, η  ώρα που αναγκάζεσαι να περιμένεις για να περάσει μέχρι να στεγνώσουν πολύ καλά τα πιάτα και να κλείσεις τις πόρτες του ντουλαπιού είναι αρκετή.

Βέβαια, στην πρώτη περίπτωση θα ακολουθήσουμε ξανά το παράδειγμα των Φινλανδών και θα τοποθετήσουμε ανοξείδωτους νεροχύτες και ντουλάπια και στην δεύτερη θα σκεφτόμαστε ότι η υπομονή είναι αρετή. Ειδικά, όταν αντί να σκουπίζουμε πιάτα για να τα βάλουμε στη θέση τους εκείνα στεγνώνουν μόνα εβρισκόμενα ήδη στο σωστό ντουλάπι...

Μα πόσο μπροστά πια αυτοί οι Φινλανδοί;


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter