3χρονος παραλίγο να χάσει τη ζωή του από μερικά ποπ κορν

Για πολλά μικροαντικείμενα και τροφές ανησυχούν οι γονείς μικρών παιδιών μη τυχόν τους προκαλέσουν πνιγμό, όμως λίγοι είναι αυτοί που θεωρούν επικίνδυνο το… ποπ κορν! Η Nicole Johnson Goddard, μαμά τριών παιδιών, χρειάστηκε να πάρει αυτό το μάθημα με τον χειρότερο τρόπο, αφού μία μόνο μπουκιά ποπ κορν παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του μικρότερου γιο της, του 3χρονου Nash.

Αξίζει όλοι να διαβάσουμε την ιστορία της, όπως τη δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Facebook:

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας, γιατί όπως κατάλαβα δεν γνωρίζουν πολλοί τις επικίνδυνες επιπτώσεις που μπορεί να έχει το ποπ κορν σε ένα μικρό παιδί.

Το περασμένο Σάββατο βλέπαμε όλοι μαζί ταινία τρώγοντας ποπ κορν –κάτι εξαιρετικά σύνηθες για την οικογένειά μας. Χωρίς να το σκεφτώ έδωσα στο Nash μερικά για να φάει. Πνίγηκε λίγο, έβηξε, αλλά φάνηκε να είναι μια χαρά. Δεν είδαμε να βγαίνει κάτι από το στόμα του, θεωρήσαμε ότι το κατάπιε και συνεχίσαμε να βλέπουμε ταινία.

ΠΑρατήρησαμε, όμως, ότι μετά το επεισόδιο εμφάνισε ένα βήχα. Την επόμενη μέρα ήταν μια χαρά, αλλά συνέχισε να έχει έναν παράξενο βήχα που με ανησύχησε λίγο… Ήρθε η Δευτέρα, ο άντρας μου έφυγε για 3ημερο ταξίδι και ο μικρός σήκωσε πυρετό. Του έδωσα αντιπυρετικό και τον έβαλα για ύπνο.

Κατά την διάρκεια της νύχτας παρατήρησα, ότι ο πυρετός συνεχιζόταν και η ανάσα του έβγαινε με δυσκολία. Κάλεσα τον παιδίατρο, ο οποίος μου είναι να τον πάω αμέσως στα επείγοντα, όπως και έκανα.

Στο νοσοκομείο του έκαναν ακτινογραφία στο στήθος. Στους γιατρούς δεν άρεσε αυτό που είδαν, οπότε λίγες ώρες αργότερα κανονίστηκε να κάνει βρογχοσκόπηση.

Ωστόσο, γύρισε και ο άντρας μου εκτάκτως από το ταξίδι του.

Το ίδιο απόγευμα έκανε το χειρουργείο –έκλαιγα και περπατούσα πάνω-κάτω σε όλη τη διάρκεια αυτού. Όταν πλέον οι γιατροί τελείωσαν, βγήκαν και μου είπαν, ότι τη στιγμή που πνίγηκε είχε αναρροφήσει ποπ κορν στους πνεύμονες. Ο οργανισμός το αναγνώρισε ως ξένο σώμα και δημιούργησε γύρω του «παγίδες». Η φλεγμονή αυτή προκάλεσε πνευμονία στον αριστερό του πνεύμονα.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης οι γιατροί αφαίρεσαν 6 κομμάτια. Η φλεγμονή, όμως, ήταν τόσο έντονη που δεν ήταν 100% σίγουροι ότι τα αφαίρεσαν όλα, οπότε προγραμμάτισαν επαναληπτικό χειρουργείο, δύο μέρες αργότερα.

Ζήσαμε τρομερή αγωνία, όμως ευτυχώς φρόντισαν τον μικρό πολύ καλά.

Έγινε και η δεύτερη επέμβαση και ο γιατρός μας είπε ότι έβγαλε ένα ακόμα κομμάτι.

Ο Nash ανάρρωσε καλά και καταφέραμε να βγούμε από το νοσοκομείο σχετικά σύντομα.

Ευτυχώς εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου και τον έφερα στο νοσοκομείο εγκαίρως, διαφορετικά η έκβαση δεν θα ήταν τόσο καλή…

Πριν φύγουμε, όμως, οι γιατροί μου έκαναν κήρυγμα για το ποπ κορν που τόσο συχνά τρώμε στο σπίτι μας και το γεγονός ότι δεν πρέπει ποτέ να δίνεται σε παιδιά κάτω των 5 ετών.

Ντρέπομαι που παραδέχομαι, ότι είναι το τρίτο μας παιδί, οπότε δεν είμαι πια τόσο αυστηρή και υπερπροστατευτική με το κάθε τι, όπως ήμουν στο πρώτο.

Σας παρακαλώ μη με κακοχαρακτηρίσετε. Δημοσίευσα αυτό το post για να ανοίξω τα μάτια στους γονείς και να δουν πώς κάτι που φαινομενικά δείχνει αθώο, μπορεί σύντομα να εξελιχθεί σε κάτι πολύ κακό. Να εμπιστεύεστε πάντα το ένστικτό σας, γιατί είναι σωστό!»

Κοινοποιήστε αυτή την αληθινή ιστορία, ώστε να την δουν και άλλοι γονείς.