Αρχική InfoKids Υγεία Δεκάδες παιδιά νοσηλεύονται με γρίπη Α στο Μακάρειο - Τι θα γίνει τις επόμενες μέρες

Δεκάδες παιδιά νοσηλεύονται με γρίπη Α στο Μακάρειο - Τι θα γίνει τις επόμενες μέρες

Δεκάδες παιδιά νοσηλεύονται με γρίπη Α στο Μακάρειο - Τι θα γίνει τις επόμενες μέρες

Η γρίπη Α συνεχίζει απρόσκοπτα να καλπάζει στην Κύπρο και πολλά παιδάκια νοσούν είτε με ήπια συμπτώματα είτε με σοβαρότερα. Τρία παιδιά νοσηλεύονται με Γρίπη Α' στο Μακάρειο Νοσοκομείο ενώ άλλα 17 ύποπτα περιστατικά τα οποία αναμένουν επιβεβαίωση προέκυψαν το σαββατοκύριακο σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία στο newsbomb.com.cy.

Στην Εντατική του Μακάρειου Νοσοκομείου δεν νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή κανένα παιδάκι.

Τι θα γίνει με το Μακάρειο Νοσοκομείο που έχει γεμίσει παιδιά που νοσούν με γρίπη;

Ερωτηθείς ο Δρ. Ηλίας για το πώς θα διαχειριστεί το Μακάρειο Νοσοκομείο τον μεγάλο αριθμό παιδιών που νοσηλεύονται λόγω γρίπης απάντησε ότι  «Θα τα βολέψουμε, ορισμένα από τα παιδιά αναμένεται να λάβουν εξιτήριο». Τονίζοντας ότι αν και υπάρχει ύφεση της Γρίπης Α' αυτή την περίοδο, δεν αποκλείεται νέα έξαρση πιθανότατα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Πότε πρέπει να ειδοποιήσετε τον παιδίατρο

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που όταν εμφανιστούν στα παιδιά θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο. Αυτά τα συμπτώματα είναι: υψηλός και παρατεινόμενος πυρετός, γρήγορη αναπνοή ή δυσκολία στην αναπνοή, κυάνωση, άρνηση για λήψη υγρών ή τροφής, μειωμένη δραστηριότητα, υπνηλία, διέγερση ή σπασμοί, επανεμφάνιση του πυρετού ή επιδείνωση του βήχα, ύστερα από βελτίωση των συμπτωμάτων της γρίπης, καθώς και ενδεχόμενη επιδείνωση υποκείμενου χρόνιου νοσήματος.

Μετά την γρίπη Α έρχεται και η γρίπη Β

Η γρίπη Α είναι μια σοβαρής μορφής γρίπη, ωστόσο δεν είναι «κάτι καινούριο», ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης. Η Γρίπη Α είναι ένας τύπος γρίπης που τα τελευταία δέκα χρόνια κυκλοφορεί κάθε εποχή, με τα συμπτώματα να μην αλλάζουν ανάλογα με τον τύπο. Η γρίπη Α, ανέφερε ο κ. Βωνιάτης, και ειδικά ο τύπος Η1Ν1, φαίνεται πως έχει αυξημένη θνητότητα συγκριτικά με άλλους τύπους. Ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνεται λόγος για επιδημία, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Όπως ανέφερε, ο καθένας πρέπει να γνωρίζει τι είναι γρίπη και είναι καλό είτε νοσήσει κάποιος είτε όχι, είτε έχει εμβολιαστεί είτε όχι, πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό του. Σημείωσε πως συγκριτικά με τον αριθμό των ατόμων που έχουν νοσηλευτεί, που είναι 47 άτομα και τα οκτώ κατέληξαν. Ο δείκτης θνητότητας είναι υψηλός. Τόνισε ότι όποιος νοσήσει θα ήταν καλό να περιοριστεί στο σπίτι για μια εβδομάδα ούτως ώστε να μην μεταδώσει τον ιό. Η γρίπη δεν θα φύγει τώρα, είπε, καθώς αναμένεται να διαρκέσει για 4-6 εβδομάδες περίπου.  Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα στον Μάρτιο η γρίπη μπορεί να εξελιχθεί σε Β η οποία μπορεί να είναι εξίσου επιθετική.

Υπουργείο Υγείας: 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη γρίπη

Η δραστηριότητα της γρίπης κατά την περίοδο 1η Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα παραμένει αυξημένη αν και τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρήθηκε μείωση στην δραστηριότητά της σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Από το δίκτυο επιτήρησης των σοβαρών περιστατικών γρίπης του Υπουργείου Υγείας έχουν καταγραφεί από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα 53 σοβαρά περιστατικά, τα οποία νοσηλεύτηκαν σε μεγάλα νοσοκομεία, εκ των οποίων τα εννέα κατέληξαν. Σήμερα καταγράφηκε το 9ο θανατηφόρο περιστατικό σε ασθενή που νοσηλευόταν σε κρατικό νοσηλευτήριο. Ο ασθενής ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και παρουσίαζε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν σε δημόσιο νοσηλευτήριο από τις 31 Ιανουαρίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter