Αρχική InfoKids Υγεία Δεκάδες περιστατικά στα Επείγοντα λόγω ιώσεων - Εμφανίστηκαν τα πρώτα περιστατικά γρίπης - Μην αμελείτε τον εμβολιασμό

Δεκάδες περιστατικά στα Επείγοντα λόγω ιώσεων - Εμφανίστηκαν τα πρώτα περιστατικά γρίπης - Μην αμελείτε τον εμβολιασμό

Δεκάδες περιστατικά στα Επείγοντα λόγω ιώσεων - Εμφανίστηκαν τα πρώτα περιστατικά γρίπης - Μην αμελείτε τον εμβολιασμό

Κατά δεκάδες συρρέουν αυτές τις ημέρες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών οι Κύπριοι, λόγω των ιώσεων και των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Παράλληλα, σιγά-σιγά αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της και η γρίπη (Η1Ν1), ενώ κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, εκδηλώθηκαν και δεκάδες περιστατικά γαστρεντερίτιδας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε ότι παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά ιώσεων με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, για να σημειώσει ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφηκε και έξαρση γαστρεντερίτιδας. Όπως πρόσθεσε, τα συμπτώματα των ιώσεων και των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού είναι ο πυρετός, ο πονόλαιμος και ο βήχας, σημειώνοντας ότι το 80% των περιστατικών, που επισκέπτονται το ΤΑΕΠ, είναι περιστατικά με συμπτώματα πυρετού και λοιμώξεων.

Είπε ακόμα ότι οι ιώσεις αυτές έκαναν την εμφάνιση τους λίγο μετά τα Χριστούγεννα, ενώ σημείωσε πως τα περισσότερα περιστατικά αφορούν νεαρά άτομα, λόγω των συναθροίσεων και των κοινωνικών εκδηλώσεων των ημερών. Αναφερόμενος σε περιστατικά ηλικιωμένων, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι “ευτυχώς δεν υπήρξαν περιστατικά με ηλικιωμένους που πάσχουν από χρόνια προβλήματα”, για να προσθέσει πως τα περιστατικά των οποίων χρειάστηκε η εισαγωγή στο νοσοκομείο για περίθαλψη ήταν ελάχιστα.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, λίγες μέρες προηγουμένως είχε παρατηρηθεί έξαρση της γαστρεντερίτιδας, με κύρια συμπτώματα το στομαχόπονο, τη διάρροια και τους εμετούς, ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση. Εξήγησε ότι σε αυτή την περίπτωση τα συμπτώματα εκδηλώνονται ξαφνικά και διαρκούν δύο με τρεις ημέρες, ενώ δεν χορηγείται αντιβίωση.

%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%cf%81%ce%af%cf%80%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af

Εμφάνιση πρώτων δειγμάτων Γρίπης (Η1Ν1)

Η υπεύθυνη της Μονάδας Επιτήρησης Λοιμώξεων του Υπουργείου Υγείας και Αν. Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Μαρία Κολιού, είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα πρώτα περιστατικά γρίπης, ωστόσο, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής οι αριθμοί είναι μικροί και δεν μπορεί να υπολογισθεί η δραστηριότητα της γρίπης.

“Τα πρώτα στοιχεία είναι ότι άρχισε να κυκλοφορεί η γρίπη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι αριθμοί είναι μικροί και δεν μπορεί να υπολογισθεί η δραστηριότητα της γρίπης. Την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου παρουσιάστηκαν τα πρώτα περιστατικά”, είπε.

Επιβεβαίωσε ότι οι ιώσεις του χειμώνα και κυρίως οι λοιμώξεις ανώτερου αναπνευστικού και γαστρεντερικού είναι αυξημένες, για να προσθέσει ότι πρόκειται για ήπια περιστατικά.Σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές περιστατικών στο Μακάρειο Νοσοκομείο, είπε ότι ο αριθμός είναι μικρός, γιατί πρόκειται για ήπιες ιώσεις που αντιμετωπίζονται από το γιατρό και τους γονείς στο σπίτι.

Τέλος, οι γιατροί επισήμαναν την ανάγκη για εμβολιασμό του κόσμου κατά της γρίπης. Το εμβόλιο περιλαμβάνει και την καταπολέμηση του στελέχους της γρίπης (Η1Ν1), ενώ οι ειδικοί προτρέπουν τον κόσμο να εμβολιαστεί, ώστε να δημιουργηθεί μια ασπίδα μη εξάπλωσης στην πλατιά μάζα των πολιτών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.