«Δεν έχει συνοδό γι’ αυτό δεν τον στέλνω σχολείο»: Οργή μητέρας για την κατάσταση στο σχολείο του γιου της (video)

Την οργή και την απελπισία της εκφράζει μία μητέρα στη Λευκωσία κρατώντας το παιδί της μακριά από τις σχολικές του υποχρεώσεις, εξαιτίας της έλλειψης συνοδού που εκείνο χρειάζεται.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του alphanews.live, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νεαρός μαθητής είναι πολλές και η βοήθεια από συνοδό είναι απαραίτητη.

Ο 11χρονος αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων σοβαρά προβλήματα όρασης και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ για 6 χρόνια είχε δική του συνοδό.

«Φέτος χωρίς κάποια ειδοποίηση, ούτε γραπτή, ούτε τηλεφωνική, πήραν τη συνοδό γιατί έκριναν ότι δεν τη χρειάζεται πλέον γιατί ήρθαν ακόμα δύο παιδάκια με κινητικά προβλήματα και έκριναν ότι έπρεπε να τη δώσουν στα δύο παιδάκια», αναφέρει ειδικότερα η μητέρα του παιδιού στην κάμερα του alpha.

Η μητέρα υπέβαλε ένσταση και περίπου έναν μήνα πριν αποφασίστηκε ότι το παιδί πρέπει να έχει συνοδό. Ωστόσο, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει λόγω έλλειψης κονδυλίων.

«Τον έχω στο σπίτι, παρά το ότι αγαπά πολύ στο σχολείο», λέει η μητέρα.

Υπουργείο Παιδείας: «Παράνομο να μένει το παιδί στο σπίτι»

Ανακοίνωση εξέδωσε για το θέμα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Παιδείας Σπύρος Αντωνέλλος, σημειώνοντας ότι είναι παράνομο το γεγονός ότι η μητέρα κρατά στο σπίτι το παιδί της.

«Διερευνήθηκε το θέμα του συγκεκριμένου παιδιού. Από τα δεδομένα τα οποία έχουμε ενώπιον μας, οι ανάγκες του παιδιού εξυπηρετούνται από βοηθητικό προσωπικό, από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Αυτή ήταν και η απόφαση της Επαρχιακής Επιτροπής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Η οικογένεια διαφώνησε με την πιο πάνω απόφαση αφού οι ανάγκες του παιδιού θα εξυπηρετούνταν από σχολική βοηθό/συνοδό η οποία θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες ακόμα δύο παιδιών. Ως εν τούτου, η οικογένεια υπέβαλε ένσταση, η οποία επανεξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή. Θα καταγραφεί πόρισμα. Παράνομο το γεγονός ότι η μητέρα κρατά το παιδί της σπίτι.»

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε, ότι η συγκεκριμένη μαμά δεν είναι η μόνη που έχει ενστάσεις και παράπονα για το θέμα των σχολικών συνοδών.

Δύο ακόμη παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολείο τους, επειδή δεν υπάρχουν συνοδοί.

Διαβάστε παρακάτω τις ιστορίες τους:

Έντονος προβληματισμός για 13χρονο μαθητή με σοβαρότατα προβλήματα υγείας – Δεν έχει συνοδό

8χρονο κοριτσάκι στη Λεμεσό δεν πάει σχολείο, λόγω προβλημάτων ομιλίας – Αγωνιούν οι γονείς