«Δεν φταίνε τα παιδιά»: Το μήνυμα του REACTION σε όσους κατηγορούν τα παιδιά του 35χρονου serial killer

Οι αποκαλύψεις για τη δράση του 35χρονου δολοφόνου στην Κύπρο, ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή 7 – τουλάχιστον – γυναικών, μεταξύ αυτών και δυο μικρών παιδιών, έχουν συγκλονίσει.

Η κυπριακή κοινωνία προσπαθεί να συνέλθει από όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες και να βρει τους κανονικούς της ρυθμούς, όταν μερικοί φαίνεται να αντιδρούν υπερβολικά απέναντι στα μέλη της οικογένειας του θύτη.

Oι πράξεις ενός συγγενικού μας προσώπου δεν χαρακτηρίζουν και εμάς, γι’ αυτό και οι επιθέσεις στους συγγενείς του 35χρονου και κυρίως στα μικρά παιδιά του θεωρούνται άκυρες και άδικες.

Το προφίλ του δράστη

Ο 35χρονος άνδρας, ο οποίος ομολόγησε τους φόνους γυναικών από τις Φιλιππίνες, είναι μόνιμος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς. Πρόκειται για κάτοικο χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας, υπηρετεί σε στρατόπεδο και πάλι της Επαρχίας Λευκωσίας και φέρει τον βαθμό του ίλαρχου, αφού υπηρετεί στο Σώμα των Τεθωρακισμένων.

Ο 35χρονος φέρεται να είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών.

Κάτοικοι του χωριού του, λοιπόν, φέρεται να μιλούν άσχημα και να επιτίθενται στα παιδιά του.

Σύμφωνα με το Reaction Cyprus οι αντιδράσεις κάποιων γονιών στο σχολείο που φοιτά το παιδί του καθ’ ομολογία serial killer, προκαλούν μόνο θλίψη και θυμό.

Διαβάστε συγκεκριμένα τι έγραψαν στη σελίδα τους

«#ΔΕΝ_ΦΤΑΙΝΕ_ΤΑ_ΠΑΙΔΙΑ !
Μόνο λύπη και θυμό προκαλούν οι αντιδράσεις κάποιων γονιών στο σχολείο που φοιτά το παιδί του καθ’ ομολογία serial killer, όπως παρουσιάστηκαν στο AlphaNews.Live και την Erika Kavazi. Δεν φταίνε τα παιδιά για τις πράξεις του πατέρα τους. Τέτοιες συμπεριφορές από ενήλικες δεν τιμούν κανένα. Δεν ειναι αυτή την κοινωνία που θέλουμε ΟΛΟΙ να φτιάξουμε για τα παιδιά μας. 
Ευελπιστούμε στην άμεση αντίδραση του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και του Συνδέσμου Γονέων για προστασία του παιδιού»

Τα σχόλια κάτων από την ανάρτηση είναι πολλά και εστιάζουν στο γεγονός ότι οι πράξεις αυτές δεν τιμούν κανέναν, ιδίως γονείς που θέλουν να χτίσουν μια κοινωνία δίκαιη και ευαισθητη για τα παιδιά τους!

Γονείς απαιτούν τα παιδιά τους να αλλάξουν σχολείο

Γονείς παιδιών, μάλιστα, που βρίσκονται στην τάξη του παιδιού του 35χρονου «Ορέστη» ζήτησαν όπως τα δικά τους παιδιά τερματίσουν τη φοίτηση τους στο εν λόγω σχολείο. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας γονέων δημοτικής εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφίδης, είναι αδικαιολόγητη μια τέτοια πράξη, «είναι ντροπή για τους γονείς να γίνονται τέτοια πράγματα.»

Ο κος. Σωτήρης Χριστοφίδης συνεχάρη δε τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο πριν τις διακοπές του Πάσχα όρισε κλιμάκιο ψυχολόγων, ούτως ώστε να ενταχθεί σωστά το παιδί στο σχολείο.

Κανένα από τα παιδιά του «Ορέστη» δεν έχει πάει ακόμη σχολείο, ενώ η Συνομοσπονδία Γονέων δημοτικής καταδικάζει τέτοιες ενέργειες. Ευτυχώς, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του ANT1, τα παραπάνω είναι μεμονωμένα περιστατικά!