Δενδροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Αθηαίνου και η αυλή γίνεται… πράσινη – Με πρωτοβουλία της Αλέξιας

Η αυλή του Δημοτικού Σχολείου Αθηαίνου μέχρι τώρα ήταν εντελώς άδεια από πράσινο, αλλά χάρη στην πρωτοβουλία της διεθνούς φήμης Κύπριας τραγουδίστριας και μουσικού Αλέξιας Βασιλείου και του προγράμματος Re-bE, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αθηαίνου υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή, τα πράγματα θα αλλάξουν από την προσεχή Τρίτη 14 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Αθηαίνου, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, στις 11:00 π.μ., και θα ντυθεί μουσικά από τη χορωδία του σχολείου και την Αλέξια, παρουσία του Δημάρχου Αθηαίνου κ. Κυριάκου Καρεκλά και της Αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Κύπρο κας Katja Saha.

Τα τρία προγράμματα που δημιούργησε η μουσικός

Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται στη συνέργεια των τριών προγραμμάτων που δημιούργησε η Κύπρια μουσικός. Πρόκειται για τα Προγράμματα Re-bE Σχολεία, Re-bE Περιβάλλον και Re-bE Κοινωνική Ένταξη και Ενσωμάτωση. Τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων, η Αλέξια συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στον σχεδιασμό Προγραμμάτων και βιωματικών εργαστηρίων προς ευάλωτες ομάδες και ειδικά για ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά αιτητές ασύλου.

Έχοντας ως κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για τη μουσική και τη φύση, το Δημοτικό Σχολείο Αθηαίνου και η Αλέξια, θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να επικοινωνήσουν για να φυτέψουν δέντρα, για να αγαπήσουν τα δέντρα και να θέλουν να τα προστατεύουν, να χτίσουν μεταξύ τους φιλίες, να αποδεχτούν την ετερότητα και να συνεργαστούν για έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, στηρίζοντας ένθερμα κάθε δράση που στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών. Τα δενδρύλλια που θα εξωραΐσουν τον σχολικό περίβολο θα παρέχει το Τμήμα Δασών, μέσω του προγράμματος «Φυτεύω για το κλίμα», ενώ λειτουργοί του θα βοηθήσουν τους μαθητές και θα τους μάθουν τα μυστικά της φύτευσης των δένδρων.