Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Δεντρολίβανο: Τα οφέλη του στην υγεία μας

Δεντρολίβανο: Τα οφέλη του στην υγεία μας

Δεντρολίβανο: Τα οφέλη του στην υγεία μας

Αποτελεί έναν αειθαλή πολυετή θάμνο, το λατινικό όνομα του οποίου είναι Rosmarinus officinalis. Ιστορικά του έχουν δοθεί πολλά ονόματα όπως λιβανόδενδρο και αρισμάρι.

Έχει σκούρα πράσινα φυλλώματα ενώ το άνθος του είναι ένα μικρό μωβ λουλούδι. Χρησιμοποιείται τόσο ως καλλωπιστικό φυτό, σαν στοιχείο της μαγειρικής καθώς και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Έχει μεγάλη αντοχή τόσο στα θερμά και ξηρά κλίματα καθώς και στα ψυχρά. Το κύριο χρησιμοποιούμενο μέρος του φυτού στη βοτανοθεραπεία είναι τα φύλλα του. Ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έγχυμα, αφέψημα, αιθέριο έλαιο ενώ χρησιμοποιούνται και τα φύλλα του νωπά.

Ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία και πώς χρησιμοποιείται;
Χάρη στην πλούσια σύνθεσή του σε φαινολικές ενώσεις το δεντρολίβανο πιστεύεται ότι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν πως επιδρά στον εγκέφαλο συμβάλλοντας θετικά στην πρόληψη και εξέλιξη νευροεκφυλιστικών παθήσεων. Παραδοσιακά χρησιμοποιούταν για την αντιμετώπιση διαταραχών του πεπτικού συστήματος όπως γαστρεντερικές διαταραχές και τυμπανισμό, στη μείωση της τριχόπτωσης καθώς και στην αντιμετώπιση πονοκεφάλων και ημικρανιών, λόγω βελτίωσης της μικροκυκλοφορίας και αύξησης της ροής του αίματος στον εγκέφαλο.

Το έλαιο του δεντρολίβανου χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία καθώς και ως συστατικό σε καλλυντικά προϊόντα.

της Ηρώς Γουνιτσιώτη, medNutrition.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.