Αρχική InfoBaby Τοκετός «Δες το μωρό σου να γεννιέται!» Η νέα τάση στις καισαρικές είναι διάφανες κουρτίνες την ώρα του χειρουργείου

«Δες το μωρό σου να γεννιέται!» Η νέα τάση στις καισαρικές είναι διάφανες κουρτίνες την ώρα του χειρουργείου

«Δες το μωρό σου να γεννιέται!» Η νέα τάση στις καισαρικές είναι διάφανες κουρτίνες την ώρα του χειρουργείου

Αν φοβάστε ότι κάνοντας καισαρική θα χάσετε όλη τη «μαγεία» του φυσιολογικού τοκετού, μία νέα τάση που ξεκίνησε από την Αυστραλία και κάνει σιγά-σιγά τον γύρο του κόσμου, έρχεται για να εξαφανίσει κάθε σας προβληματισμό: διαφανείς κουρτίνες κατά την διάρκεια όλης της διαδικασίας!

Στην καισαρική, η μέλλουσα μαμά βρίσκεται ξαπλωμένη στο κρεβάτι του χειρουργείου, ενώ στο ύψος του στομάχου της υπάρχει ένα κουρτινάκι με χοντρό ύφασμα, ώστε να την εμποδίζει από το να έχει οπτική επαφή με τη διαδικασία.

Σε πολλά μαιευτήρια της Αυστραλίας πλέον το κουρτινάκι αυτό αντικαθίσταται από ένα διάφανο υλικό, προκειμένου η μαμά να μπορεί να παρακολουθεί με δέος το μωρό της να βγαίνει από την τομή στη μήτρα της. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται μέρος της διαδικασίας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δεν πείθεστε; Δείτε τα στιγμιότυπα επαγγελματιών φωτογράφων από τοκετούς με διάφανες κουρτίνες και κρίνετε από μόνοι σας, πώς μπορεί να νιώθει τη στιγμή εκείνη η γυναίκα.

Όπως λένε οι μαίες που βρίσκονται παρούσες σε όλη αυτή τη διαδικασία, όλο και περισσότερες μέλλουσες μανούλες στην Αυστραλία επιθυμούν να γεννήσουν με αυτόν τον τρόπο, καθώς έτσι νιώθουν ότι εμπλέκονται περισσότερο στη διαδικασία του τοκετού. Νιώθουν πιο δυνατές και πιο δεμένες με το μωρό τους, το οποίο μάλιστα τοποθετείται πάνω τους αμέσως αφού γεννηθεί. Τα ισχυρά αυτά συναισθήματα που νιώθουν οι μαμάδες μπορούν, μάλιστα, να τις βοηθήσουν ώστε να ξεπεράσουν πιο εύκολα τυχόν μετατραυματικό στρες από την καισαρική.

Αν πράγματι ισχύουν όλα αυτά, γιατί να μην καθιερωθεί η τάση της διάφανης κουρτίνας;

Πηγή: dailymail.co.uk


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter