Αρχική InfoKids Νέα Δέσποινα Βανδή: «Η "κατωτερότητα" με έσπρωξε προς το διάβασμα»

Δέσποινα Βανδή: «Η "κατωτερότητα" με έσπρωξε προς το διάβασμα»

Δέσποινα Βανδή: «Η "κατωτερότητα" με έσπρωξε προς το διάβασμα»

Φέτος είναι η χρονιά της, αν και σε διαφορετικά πράγματα απ' ό,τι την έχουμε συνηθίσει. Στο «Rising Star» σε ρόλο κριτή αποτελεί μια στιβαρή παρουσία με απαντήσεις που χαρακτηρίζονται από μέτρο και δικαιοσύνη, από την άλλη δίνει τον καλύτερό της εαυτό επί σκηνής κρατώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «Mamma mia». Η Δέσποινα Βανδή μίλησε για όλα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και το δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα πρώτα χρόνια της ζωής της στη Γερμανία: «Οι παππούδες μου, από τον Πόντο, μετανάστες. Το ίδιο και οι πρόγονοι του Ντέμη. Ο πατέρας μου, από το Χρυσόκαστρο Καβάλας. Εγώ γεννήθηκα σε βιομηχανική περιοχή κοντά στη Στουτγάρδη. Της διπλής μετανάστευσης δηλαδή. Και ο πατέρας μου, εργάτης, γκασταρμπάιτερ. Στη Γερμανία μέχρι τα πρώτα έξι χρόνια. Και εκεί και εδώ τον ίδιο ταξικό διαχωρισμό έχω βιώσει. (...) Από αυτή τη σχέση δύο πράγματα έμαθα. Ότι τίποτα δεν σου χαρίζεται σε αυτή τη ζωή. Και πράγματι, τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Όλα με κόπο, μόχθο, δουλειά, αφοσίωση, στοχοπροσήλωση. Όλα. Να το πιστέψεις αυτό. Και αν δεν το έχεις κάπου διαβάσει, πρέπει να ξέρεις ότι προκειμένου να εκπληρώσω τον στόχο μου έκανα όλες τις δουλειές. Γκαρσόνα, υπάλληλος καταστημάτων, γραμματέας, όλα. Και αισθάνομαι υπερήφανη γι' αυτό. Καμία δουλειά δεν αξίζει την περιφρόνησή μας».

«Έλεγα, λοιπόν, ότι λόγω της μετανάστευσης και της προλεταριακής κατάστασης του πατέρα μου τα βλέμματα των άλλων έπεφταν από πάνω προς τα κάτω. Σαν να με κοιτούσαν αφ' υψηλού. «Τώρα θα δείτε» έλεγα. Αυτή η «κατωτερότητα» με έσπρωξε προς το διάβασμα, τη μελέτη, την έφεση μιας ανώτερης εσωτερικής μετανάστευσης. Αυτό το κίνητρο. Τα αντίθετα έλκονται. Έτσι δεν είναι; Γι' αυτό πιστεύω ότι η αποτυχία είναι ευλογία. Η επιτυχία σε ακινητοποιεί, σε βολεύει. Η αποτυχία είναι απαραίτητη στη ζωή. Οι αντιξοότητες σε θωρακίζουν. Οι δυσκολίες είναι που σε οδηγούν προς την αυτογνωσία. Η ήττα είναι το εφαλτήριο προς την έξοδο, την εκτίναξη και την αλλαγή».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.