Αρχική InfoKids Νέα Αστυνομία Κύπρου: Δημιουργείται ειδική ανακριτική ομάδα για διερεύνηση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αστυνομία Κύπρου: Δημιουργείται ειδική ανακριτική ομάδα για διερεύνηση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αστυνομία Κύπρου: Δημιουργείται ειδική ανακριτική ομάδα για διερεύνηση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών που υιοθετήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και βάσει ειδικής μελέτης που εκπονήθηκε με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, η Αστυνομία προχωρεί στη σύσταση ειδικής ανακριτικής ομάδας που θα διερευνά όλες τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Η ομάδα θα εδρεύει στο Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Ανηλίκων, του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου Αστυνομίας, ενώ ήδη, έχουν γίνει οι πρώτες τοποθετήσεις ανακριτών και θα ακολουθήσουν και άλλες. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων των συναφών υποθέσεων και για καλύτερη εφαρμογή συγκεκριμένων προνοιών της σχετικής Νομοθεσίας, η ομάδα θα στελεχώνεται εξίσου από άντρες και γυναίκες ανακριτές/ανακρίτριες.

Η ανακριτική ομάδα προγραμματίζεται να καταστεί πλήρως επιχειρησιακή από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μέχρι το καλοκαίρι του 2017 θα διεκπεραιώνει όλες τις εργασίες της στην έδρα της στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Με τη λειτουργία του «Σπιτιού για το Παιδί», που προγραμματίζεται εντός του 2017, μέρος των εργασιών της ομάδας, κυρίως η διενέργεια δικανικών συνεντεύξεων παιδιών θυμάτων ή μαρτύρων, θα μεταφερθούν στο «Σπίτι για το Παιδί», όπου θα γίνονται σε συνεννόηση και συνεργασία με λειτουργούς του Σπιτιού ή/και άλλων εμπλεκομένων Υπηρεσιών.

Με τη συγκέντρωση της διερεύνησης υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε μια κεντρική και ειδικά καταρτισμένη ανακριτική ομάδα, η Αστυνομία στοχεύει στην παροχή πιο εξειδικευμένων, επαγγελματικών και παιδοκεντρικών υπηρεσιών για το ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό ζήτημα, με απώτερο σκοπό την καλύτερη ανίχνευση, εξιχνίαση, τεκμηρίωση και καταστολή της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Η δημιουργία της Ειδικής Ανακριτικής Ομάδας αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια της Αστυνομίας προς την κατεύθυνση της προστασίας και στήριξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.