Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας Πόλεως Χρυσοχούς: Δεν επιστρέφουν οι μαθητές – Τι λέει η δασκάλα που θέλουν να διώξουν

Τη σημερινή πρώτη μέρα στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία μονοπώλησε η ένταση που επικράτησε στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Πόλεως Χρυσοχούς.

Οι περίπου 60 μαθητές του σχολείου, από τρια γειτονικά χωριά, δεν παρουσιάστηκαν στο σχολείο τους, μετά από απόφαση των γονέων τους, οι οποίοι εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τη Διεθύντρια του σχολείου και ζητούν τη μετακίνηση της για απρεπή συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, στο σχολείο φοιτούν 58 παιδιά από τις κοινότητες Αγία Μαρίνα, Γυαλιά και Νέα Δηματα. Οι γονείς σε έκτακτη γενική συνέλευση χθες βράδυ αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε σήμερα στο σχολείο αντιδρώντας στην άρνηση του υπουργείου Παιδείας να μετακινήσει εκπαιδευτικό που εκτελεί χρέη διευθύντριας της σχολικής μονάδας επικαλούμενοι κυρίως λογούς συμπεριφοράς της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού και απουσίας επικοινωνίας με τα παιδιά και τους γονείς.

Γιατί διαμαρτύρονται οι γονείς

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι από τον περασμένο Μάρτιο έχουν προβεί σε παραστάσεις, μετα από αλλεπάλληλα περιστατικά, χωρίς να λαμβάνονται αποφάσεις από το Υπουργείο και με την ίδια την εκπαιδευτικό να αρνείται να μετακινηθεί υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πράξει οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Στο σχολείο μετέβη το πρωί ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης ο οποίος συζήτησε το πρόβλημα και με τους γονείς αλλά και με την εκπαιδευτικό και επιθεωρητή του υπουργείου Παιδείας. Ο κ.Χατζηγιανης απηύθυνε έκκληση στους γονείς να επιτρέψουν στα παιδιά να μεταβούν στο σχολείο από αύριο λέγοντας ότι το μέτρο είναι σε βάρος των παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς διαμαρτύρονται επειδή η διευθύντρια με τη συμπεριφορά της τα τελευταία χρόνια, οδηγεί τους εκπαιδευτικούς σε απομάκρυνση από το σχολείο, ενώ και εκείνοι που διορίζονται στη συγκεκριμένη θέση, αρνούνται να την υπηρετήσουν.

Πάντως η ίδια η Διευθύντρια, μιλώντας στο ToΤhemaOnline, περιορίστηκε να πει μιλώντας για τον εαυτό της, ότι χαρακτηρίζεται «από εργατικότητα, υπευθυνότητα, δίνει μεγαλή προσοχή και αγάπη τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στα παιδιά του σχολείου. Εργάζεται με αξιοπρέπεια, αφοσίωση και ήθος».