Διπλό φονικό στον Στρόβολο: Μόλις ανακοινώθηκε η ποινή του Μάριου Χατζηξενοφώντος

Περίπου 7 μήνες μετά την καταδίκη των Τζιωνή και Σολωμού για το άγριο φονικό στον Στρόβολο, το οποίο στέρησε τη ζωή του ζεύγους Χατζηγεωργίου τον Απρίλιο του 2018 και σχεδόν δύο χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης της ποινής και του τελευταίου κατηγορούμενου, του Μάριου Χατζηξενοφώντος που συμμετείχε στο έγκλημα.

Ο Χατζηξενοφώντος έχει κριθεί ένοχος για δύο ανθρωποκτονίες, ληστεία, συνωμοσία για κακούργημα, απαγωγή και μεταφορά επιθετικών οργάνων, καθώς και νυχτερινή διάρρηξη.

Κατά τη τελευταία ακροαματική διαδικασία, την περασμένη εβδομάδα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου είχε ζητήσει μετριασμό της ποινής.

Κατά την αγόρευσή του, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η βαρβαρότητα του εγκλήματος είναι προϊόν ενός άρρωστου ανθρώπου, του Λοΐζου Τζιωνή και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βαραίνει και να αντικατοπτρίζει τον Μάριο».

Σύμφωνα με το Κακουργιοδικείο που μόλις ολοκλήρωσε τη διαδικασία, λοιπόν, ο Χατζηξενοφώντος δεν ήταν ο ιθύνων νους αλλά συμμετείχε σε οργανωμένο σχέδιο δράσης λέει το Κακουργιοδικείο. Σε όλα τα στάδια παρέμεινε αρωγός του Τζιωνή.

Αφού λήφθηκε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας και η χρήση ναρκωτικών, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 χρόνων.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, επιβλήθηκε ποινή 9 ετών για τη ληστεία, 5 ετών για την απαγωγή και 15 χρόνια για κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες. Οι ποινές είναι συντρέχουσες.