Δωρεάν είδη προσωπικής υγιεινής για την έμμηνο ρύση σε όλα τα σχολεία της Αγγλίας

Ένα σπουδαίο μέτρο ευαισθητοποίησης προς όλες τις έφηβες ξεκινά να εφαρμόζεται από σήμερα, 20/1, σε όλα τα σχολεία της Αγγλίας: Κάθε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και κολλέγιο της Αγγλίας θα έχει στις τουαλέτες του είδη προσωπικής υγιεινής για την περίοδο, τα οποία θα είναι διαθέσιμα εντελώς δωρεάν. Θα υπάρχουν μάλιστα και φιλικές προς το περιβάλλον επαναχρησιμοποιούμενες σερβιέτες, καθώς και κυπελάκια περιόδου.

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του φιλόδοξου προγράμματος του υπουργείου Παιδείας να στηρίξει την «ισότητα στην περίοδο».

Θα επιτρέπει στους μαθητές να παίρνουν τα προϊόντα που χρειάζονται χωρίς το παραμικρό κόστος, ενώ οι δάσκαλοι θα έχουν πρόσβαση σε μία online βάση δεδομένων, στην οποία θα μπορούν να παραγγέλνουν προμήθειες όποτε χρειάζονται.

Η υπουργός για τα παιδιά και την οικογένεια Michelle Donelan είπε σχετικά: «Η περίοδος είναι ένα φυσιολογικό μέρος της καθημερινότητας και δεν θέλουμε οι νεαρές κοπέλες να χάνουν τα μαθήματά τους εξαιτίας αυτής». Πρόσθεσε δε ότι «Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο για όλους να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα αυτά όποτε τα χρειάζονται.»

Και κατέληξε: «Το πρόγραμμα αυτό θέλει να βάλει τέλος στα προβλήματα που προκύπτουν όταν οι νεαρές κοπέλες έχουν περίοδο απροσδόκητα, χωρίς να την περιμένουν, ή όταν ξεχνούν να πάρουν σερβιέτες μαζί τους ή όταν απλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν σερβιέτες.»