«Δώσε μου το μαχαίρι τώρα. Θέλω να πεθάνω»: Συγκλονίζει ο 9χρονος με νανισμό που δέχεται bullying

Καθημερινά ακούμε για περιστατικά bullying σε σχολεία, συμφωνούμε ότι είναι ανεπίτρεπτα και ευχόμαστε να σταματήσουν. Όταν, όμως, αντικρίζουμε ένα παιδί που δέχεται λεκτική ή σωματική επίθεση συστηματικά, βλέπουμε την θλίψη και την οργή στο βλέμμα του και ακούμε όσα έχει να πει -πώς σκέφτεται και νιώθει- μόνο τότε συνειδητοποιούμε την έκταση του προβλήματος. Πόσο μάλλον όταν αυτό το παιδί είναι το δικό μας.

Μια μητέρα από την Αυστραλία ανάρτησε στο Facebook το παρακάτω βίντεο του 9χρονου γιου της, ο οποίος πάσχει από νανισμό, στο οποίο κλαίει σπαρακτικά λόγω του καθημερινού bullying που δέχεται στο σχολείο:

This is the impacts of bullying! I seriously don’t know what else to do! 😭

Gepostet von Yarraka Bayles am Dienstag, 18. Februar 2020

Η ίδια λέει, πως, όταν πήγε να πάρει τον γιο της, Κουάντεν, από το σχολείο του στο Μπρίσμπεϊν, είδε με τα μάτια της έναν άλλον συμμαθητή να τον κοροϊδεύει για το ύψος του.

Το παιδί γεννήθηκε με αχονδροπλασία, μια κυρίαρχη γενετική διαταραχή που προκαλείται από τον νανισμό.

Όταν έφτασαν στο αμάξι, η μαμά αποφάσισε να βιντεοσκοπήσει το παιδί να κλαίει, ώστε να παροτρύνει και άλλους γονείς και εκπαιδευτικούς να δράσουν ενάντια στον σκληρό εκφοβισμό που δέχεται.

 «Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει το κακό είναι άλλη μια φορά. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά αυτοκτονούν», λέει η ίδια εξηγώντας ότι το παιδί της συχνά σκέφτεται ότι θέλει να πεθάνει.

Στο ίδιο το βίντεο ακούγεται ο μικρός να λέει: «Θέλω να πεθάνω τώρα αμέσως. Δώσε μου ένα μαχαίρι και θα το κάνω».

Το βίντεο έγινε αμέσως viral και αρκετοί επώνυμοι έσπευσαν να δείξουν την υποστήριξή τους στον Κουάντεν.

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο Κουάντεν έχει αλλάξει σχολείο από τότε και πιθανότατα θα συνεχίσει την εκπαίδευση στο σπίτι.