Αρχική InfoKids Υγεία Δύο ανατριχιαστικές φωτογραφίες δείχνουν τι θα συμβεί στο παιδί αν καταπιεί μπαταρία

Δύο ανατριχιαστικές φωτογραφίες δείχνουν τι θα συμβεί στο παιδί αν καταπιεί μπαταρία

Δύο ανατριχιαστικές φωτογραφίες δείχνουν τι θα συμβεί στο παιδί αν καταπιεί μπαταρία

Δυστυχώς, οι τόσο χρήσιμες σε όλους μπαταρίες μπορεί να αποβούν μέχρι και μοιραίες για τη ζωή κάποιου. Ακούμε συχνά για περιστατικά παιδιών που καταπίνουν μπαταρίες και καταλήγουν στο νοσοκομείο, λόγω των συστατικών της μπαταρίας.

Πιο συχνά, τα παιδιά καταπίνουν τις μικρές μπαταρίες που μοιάζουν με κουμπιά, ίσως γιατί τους θυμίζουν καραμέλες.

Οι γονείς, λοιπόν, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση τους μπροστά στα παιδιά.

Για να κατανοήσουμε το πόσο σοβαρά μπορεί να βλάψει η κατάποση των μπαταριών τα παιδιά μας, η Sarah Hunstead  ιδρύτρια του CPR Kids (ομάδα που απαρτίζεται από παιδιάτρους, μαίες και νοσηλεύτριες και στόχο έχει να βοηθά παιδιά) ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook δύο φωτογραφίες που δείχνουν πόσο γρήγορα και πόσο επικίνδυνα αντιδρούν οι μπαταρίες με τον οργανισμό μας.

Συγκεκριμένα, η Sarah έκανε ένα πείραμα με φιλέτα κοτόπουλου για να δείξει πόσο διαβρωτικές μπορεί να γίνουν οι μπαταρίες και έγραψε στο post της στο Facebook:

«Αυτό είναι για να σας δείξω πόσο διαβρωτικές είναι οι μπαταρίες κουμπιά. Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε μισή ώρα μετά την επαφή της μπαταρίας με το κοτόπουλο και η δεύτερη μόλις 4 ώρες. Αποδεικνύεται πόσο καταστροφικές μπορεί να είναι οι μπαταρίες όταν τις καταπιεί ένα παιδί, αλλά περισσότερο οι φωτογραφίες δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να μην αφήνουμε την ώρα να περάσει. Αν κάτι τέτοιο σας συμβεί πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στα επείγοντα του νοσοκομείου!».

Στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι η μπαταρία την πρώτη μισή ώρα έχει δημιουργήσει ένα μαύρο πλαίσιο γύρω της και έχει διαβρώσει τη σάρκα, ενώ στις 4 ώρες, λόγω των αντιδράσεων με τα υγρά του σώματος, έχει αρχίσει να αλλοιώνεται και να διαβρώνει πιο έντονα το φιλέτο.

Δείτε τις ανατριχιαστικές φωτογραφίες

Πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί κατάπιε μπαταρία

Το παιδί που θα καταπιεί μπαταρία είναι πιθανό να παραπονιέται για δυσφορία, να αρχίσει να βήχει έντονα, να έχει σιελόρροια ή τάση προς εμετό.

Τι να κάνετε αν το παιδί σας καταπιεί μπαταρία

  • Πηγαίνετε αμέσως στο νοσοκομείο και πείτε στον γιατρό ότι υποψιάζεστε ότι το παιδί κατάπιε μπαταρίες!
  • Αν υπάρχει δυνατότητα πάρτε μαζί σας τη συσκευασία των μπαταριών
  • Μην αφήσετε το παιδί να πιει ή να φάει τίποτα μέχρι να ξέρετε σίγουρα ότι ΔΕΝ έχει καταπιεί μπαταρία.
  • Μην προκαλέσετε εμετό στο παιδί

Πώς θα προστατεύσετε το παιδί

Κρατήστε τις μπαταρίες και τα αντικείμενα που τις περιέχουν σε σημείο που το παιδί δεν έχει πρόσβαση και μην τις αφήνετε κοντά του, ακόμα και όταν αδειάσουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter