Αρχική InfoKids Διατροφή & Fitness Δύο διατροφικοί κανόνες που μπορεί να μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη του παιδιού σας

Δύο διατροφικοί κανόνες που μπορεί να μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη του παιδιού σας

Δύο διατροφικοί κανόνες που μπορεί να μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη του παιδιού σας

Υπάρχουν τόσες πολλές αντικρουόμενες μελέτες, αναφορικά με τη σωματική ανάπτυξη των παιδιών, που είναι λογικό οι γονείς να μην ξέρουν τι να πρωτοπιστέψουν.

Πάρτε ως παράδειγμα τα αυγά. Πολλοί παιδίατροι συνιστούν να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι να ξεκινήσουμε να δίνουμε στο παιδί μας το ασπράδι, προκειμένου να αποτρέψουμε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις. Ωστόσο, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics, δείχνει ότι παιδιά που τρώνε ένα αυγό την ημέρα από 6 μηνών, μπορεί να ψηλώνουν ταχύτερα!

Σε άλλη τυχαία μελέτη που έγινε, παιδιά 6 και 9 μηνών, χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και ακολούθησαν μια συγκεκριμένη διατροφή. Στο πρώτο γκρουπ, αποτελούμενο από 80 μωρά, δινόταν ένα αυγό σε κάθε παιδί ημερησίως. Τα υπόλοιπα 84 μωρά, δεν έφαγαν καθόλου αυγό.

Τα ευρήματα έδειξαν, ότι τα μωρά που έτρωγαν από ένα αυγό την ημέρα, είχαν 47% λιγότερες πιθανότητες να μείνουν κοντά για την ηλικία τους, ενώ αυξήθηκαν σημαντικά τα νούμερα στις καμπύλες του ύψους τους. Επίσης, παιδιά που άρχισαν να τρώνε αυγό ανάμεσα στους 4 και 6 μήνες, είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργία στο αυγό, σε σύγκριση με παιδιά που άρχισαν να τρώνε αυγό αργότερα στη ζωή τους.

Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, εσείς δεν δώσατε ποτέ αυγό στο μωρό σας πριν τον πρώτο χρόνο και αυτό παραμένει κοντό για την ηλικία του, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την ανάπτυξή του ή είναι πια αργά;

Η απάντηση κρύβεται πάλι στα γαλακτοκομικά: Πιο συγκεκριμένα, το CNΝ ανέφερε, ότι το να πίνουν τα παιδιά γάλα που ΔΕΝ είναι αγελαδινό, συμβάλλει στο να μείνουν κοντά. Η εν λόγω μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition και έδειξε, ότι κάθε ποτήρι μη αγελαδινού γάλακτος ημερησίως, σχετίζεται με 0,4 λιγότερα εκατοστά στο ύψος ενός παιδιού, συγκριτικά με το μέσο ύψος για την ηλικία του.

«Βρήκαμε, ότι τα παιδιά που καταναλώνουν γάλα που δεν είναι αγελαδινό, π.χ. γάλα ρυζιού, αμυγδάλου, σόγιας, τείνουν να είναι λίγο πιο κοντά από αυτά που πίνουν αγελαδινό», λέει ο επικεφαλής της μελέτης και παιδίατρος Dr. Jonathon Maguire. «Για παράδειγμα, ένα 3χρονο που πίνει 3 ποτήρια μη αγελαδινού γάλακτος ημερησίως, είναι 1,5 εκατοστό πιο κοντό από ό,τι θα ήταν αν έπινε αγελαδινό.»

Τι μας λένε οι παραπάνω μελέτες: Αυγό+ Αγελαδινό γάλα = Ψηλότερα παιδιά. Φυσικά, συζητήστε το πρώτα με τον παιδίατρό σας, πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή του μωρό σας. Εμείς απλά μεταφέρουμε την πληροφορία –δεν συνιστούμε να αλλάξετε κάτι σε ό,τι ήδη κάνετε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter