«Έδιωξαν το ημιλιπόθυμο παιδί μου από τις Πρώτες Βοήθειες στη Λεμεσό»: Απίστευτη καταγγελία μητέρας

Καταγγελία που βάζει σε σκέψεις και προβληματισμούς αρμόδιους και μη έκανε μητέρα 9χρονου αγοριού για το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, η μητέρα κατήγγειλε ότι εχθές νοσοκόμα που εργαζόταν στη διαλογή ασθενών στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Λεμεσού αρνήθηκε την εγγραφή και περίθαλψη του παιδιού, το οποίο προσήλθε στο Τμήμα, συνοδευόμενο από τον πατέρα του, με συμπτώματα παρατεταμένου εμετού και αφυδάτωσης.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της μητέρας το παιδί βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ωστόσο αρνήθηκαν να το κάνουν εισαγωγή, ισχυριζόμενοι ότι έπρεπε να επισκεφθεί πρώτα τον προσωπικό του γιατρό, στην προκειμένη περίπτωση τον παιδίατρο, ή να παραπεμφθεί μέσω των εξωτερικών ιατρείων.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη και ενώ, όπως καταγγέλλει η μητέρα, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος, το παιδί ατόνησε και τελικώς κατέρρευσε. Οι γονείς του το μετέφεραν εσπευσμένα σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού, όπου κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του για νοσηλεία.

Στο παιδί χορηγήθηκαν οροί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αφυδάτωση, ενώ υπήρχε και η υποψία εκ μέρους της παιδιάτρου για κατακόρυφη πτώση του ζαχάρου, κάτι που ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε από τις εξειδικευμένες αναλύσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι καθοδόν προς την ιδιωτική κλινική η μητέρα είχε ειδοποιήσει τη διεύθυνση του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, το οποίο βρισκόταν σε ετοιμότητα για την παραλαβή και περίθαλψη του παιδιού.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ιδιωτική κλινική, ενώ η καταγγελία για τη συμπεριφορά της νοσοκόμας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού εξετάζεται από τις αρχές.

Το κείμενο της καταγγελίας

Συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την εισαγωγή ασθενών

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟκΥΠΥ, κ. Χαράλαμπος Χαριλάου, πριν κάποιος ασθενής εισαχθεί στις Πρώτες Βοήθειες αξιολογείται από το νοσηλευτικό προσωπικό, για την κατάσταση του. Όταν δεν πρόκειται για περιστατικά που κινδυνεύει άμεσα η ζωή του ασθενή ή για περιστατικά που δεν είναι σοβαρά, τότε παραπέμπονται στον προσωπικό ιατρό.

Σε ότι αφορά την περίπτωση του ανήλικου στην Λεμεσό, ο κ. Χαριλάου ανάφερε πως κάτι τέτοιο έγινε και εδώ, ωστόσο σημείωσε πως από μέρους του ΟκΥΠΥ έχει ζητηθεί διερεύνηση για το τι ακριβώς έχει συμβεί.