Αρχική InfoSchool Εφευρετικοί μαθητές μετατρέπουν τον καφέ σε ...λίπασμα

Εφευρετικοί μαθητές μετατρέπουν τον καφέ σε ...λίπασμα

Εφευρετικοί μαθητές μετατρέπουν τον καφέ σε ...λίπασμα

Επιχειρηματικά μυαλά φαίνεται πως είναι οι μαθητές της Β' τάξης του Λυκείου Παραλιμνίου.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, δημιούργησαν λίπασμα από καφέ. Η ιδέα γεννήθηκε όταν, μερικοί από τους μαθητές που εργάζονταν σε καφετέριες, παρατήρησαν ότι καθημερινά ρίχνονταν στα σκουπίδια μεγάλες ποσότητες καφέ.

Μετά απο πειράματα, διαπίστωσαν ότι ο καφές περιέχει ποσότητα φωσφόρου και νατρίου, στοιχεία που βοηθούν στην ανάπτυξη ενός φυτού.

Με ομαδική δουλειά, κατάφεραν να παράξουν το δικό τους λίπασμα με βάση τον καφέ και μάλιστα να το προωθήσουν σε υπεραγορές, φυτώρια και ανθοπωλεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, το λίπασμα είχε ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό, καθώς πωλήθηκαν 40 συσκευασίες.

Η ομάδα των μαθητών, θα λάβει μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας, Junior achievement.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.