Έφηβος ξεψύχησε έπειτα από ατελείωτες ώρες παιχνιδιού μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή

Ένας έφηβος από την Ταϊλάνδη βρέθηκε νεκρός από τους γονείς του μπροστά στον υπολογιστή του.

Ο 17χρονος, Piyawat Harikun, κλείστηκε στο δωμάτιό του στα τέλη Οκτωβρίου και θέλησε να περάσει τις φθινοπωρινές του διακοπές παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Μάταια, οι γονείς του προσπαθούσαν να τον πείσουν να βγει για λίγο από το δωμάτιό του. Εκείνος αρνούνταν και συνέχιζε να ‘μάχεται’ μέσα από την οθόνη του.

Το γραφείο το 17χρονου

Οι γονείς του του πήγαιναν φαγητό καθημερινά και τον παρακαλούσαν να αφήσει το παιχνίδι για λίγο, ώσπου την περασμένη Δευτέρα, όταν ο πατέρας του 17χρονου αγοριού μπήκε στο δωμάτιό του τον βρήκε πεσμένο στο πάτωμα με κουτιά από αναψυκτικά και junk food δίπλα του.

Η σωρός του 17χρονου σκεπασμένη μπροστά στον υπολογιστή του

Προσπάθησε να τον επαναφέρει, αλλά ήταν ήδη αργά.

Οι γιατροί που εξέτασαν τον 17χρονο είπαν ότι ο έφηβος ‘έφυγε’ από εγκεφαλικό, που πιστεύουν ότι οφείλεται στη συνεχή ενασχόλησή του με το ηλεκτρονικό παιχνίδι, τον εγκλεισμό του στο σπίτι και την κακή διατροφή.

Το μήνυμα του πατέρα

O πατέρας του, που εργάζεται ως αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, σημειώνει ότι ο γιος του έμενε ξύπνιος όλη τη νύχτα, είχε κλείσει τα παντζούρια και τις κουρτίνες του δωματίου του, ενώ δεν έβγαινε από το σπίτι. Του είχε όμως υποσχεθεί ότι θα άλλαζε συνήθειες…

Παραδέχεται, επίσης, ότι ο γιος του ήταν εθισμένος στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και προειδοποιεί άλλους γονείς να μην επιτρέψουν τα παιδιά τους να πάθουν το ίδιο.

«Ο γιος μου ήταν έξυπνος και τα πήγαινε πολύ καλά στο σχολείο, αλλά είχε ένα πρόβλημα: ήταν εθισμένος στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Προσπάθησα να του μιλήσω για τον εθισμό του και το αδιάκοπο παιχνίδι μπροστά στον υπολογιστή, αλλά ήταν αργά.

Θέλω ο θάνατος του γιου μου να γίνει παράδειγμα και προειδοποίηση για τους γονείς. Πρέπει να είναι πιο αυστηροί με τα όρια που βάζουν στα παιδιά τους για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλιώς μπορεί να καταλήξουν όπως ο γιος μου», είπε.