Είδηση – σοκ: 37χρονη έτρεχε με 181 χλμ στο αυτοκίνητο και μέσα είχε τα 3 παιδιά της

Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη πριν λίγες ώρες η Αστυνομία Κύπου αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι ΔΕΝ έχουμε οδηγική παιδεία και αδιαφορούμε επιδεικτικά για τους κανόνες ορθής κυκλοφορίας και οδηγικής συμπεριφοράς. Τι κι αν έχουμε θρηνήσει εκατοντάδες αθώες ψυχές στο βωμό της ταχύτητας, εντούτοις υπάρχουν ακόμα οδηγοί που κλείνουν τα μάτια και αρνούνται να συμμορφθωθούν με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να διατηρούμε τους δρόμους μας ασφαλείς. Εκτιμάται ότι αν όλοι έβαζαν τη ζώνη ασφαλείας, τηρούσαν τα όρια ταχύτητας και δεν οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, θα μπορούσαν να σωθούν περισσότερες από 12.000 ζωές τον χρόνο στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Πες «όχι» στην υπερβολική ταχύτητα

Η υπερβολική ταχύτητα – ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας – αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο ατυχήματος. Η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στο 30% περίπου των τροχαίων ατυχημάτων.  Το 40-50% περίπου των οδηγών οδηγούν με ταχύτητα άνω του επιτρεπομένου ορίου, ενώ το 10-20% υπερβαίνουν το όριο αυτό κατά περισσότερα από 10 χλμ. Η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας αυξάνει όχι μόνο τον κίνδυνο σύγκρουσης, αλλά και την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού ή και θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Σας παραθέτουμε την καταγγελία της Αστυνομίας Κύπρου

Είναι από τα περιστατικά που δεν μπορείς να πεις και πολλά πράγματα. Αφήνεις τα γεγονότα να μιλήσουν από μόνα τους. 37χρονη οδηγός, ανακόπηκε λίγο μετά τις 11 χθες βράδυ από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων Αρχηγείου, στον Νέο δρόμο Καλού Χωριού – Δρομολαξιάς.Η 37χρονη οδηγούσε το αυτοκίνητό της με ταχύτητα 181 χιλιόμετρα αντί 100 που είναι το επιτρεπόμενο όριο. Δεν σκέφτηκε η οδηγός, ότι βάζει σε κίνδυνο τον ίδιο της τον εαυτό, αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. Τα τρία ανήλικα παιδιά της όμως, που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο, τα σκέφτηκε; Μάλλον όχι.