Είμαι η Αθηνά

Είμαστε αθάνατοι. Είμαστε αυτό που οι άνθρωποι θέλετε πιο πολύ. Αλλά κι αυτό που θανάσιμα μισείτε. Χίλιες φορές καλύτεροι απ’ τον καλύτερό σας, χίλιες φορές χειρότεροι απ’ τον πιο κακό. Είμαστε θάλασσα κι αέρας, λίμνες και ποτάμια. Είμαστε ομορφιά κι αγάπη, είμαστε δικαιοσύνη, πόλεμος και ειρήνη. Ό,τι καθόλου δεν ξέρετε, αλλά κι αυτό που πιο πολύ φοβάστε. Το ίδιο το μυστήριο και το θαύμα της ζωής. Είμαστε οι θεοί του Ολύμπου.

Εμείς, οι θεοί του Ολύμπου, πήραμε την απόφαση να σπάσουμε τη σιωπή μας και να πούμε, επιτέλους, την αλήθεια για τους ανθρώπους και τα βουνά, τη θάλασσα, τα ζώα και τον αέρα, γράφοντας ο καθένας μας το βιβλίο της ατέλειωτης ζωής του.
Από σήμερα κάθε άνθρωπος, μικρός ή μεγάλος, θα μπορεί να διαβάσει τα βιβλία μας και να μάθει από πρώτο χέρι για τη ζωή και το δύσκολο έργο μας.

Είμαι η Αθηνά, η θεά της Αθήνας. Από τα ζώα πιο πολύ αγαπώ την κουκουβάγια. Βοηθώ τους ανθρώπους, αλλά πιο πολύ αυτούς που θέλουν οι ίδιοι να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Στον πόλεμο είμαι πρώτη, λατρεύω όμως τις τέχνες και τα γράμματα. Μ’ αρέσει και να υφαίνω. Τα υφαντά μου είναι πιο καλά κι από τα έργα της Αράχνης…

Συγγραφέας: Πούλος Κώστας
Εκδότης: Μεταίχμιο
ISBN: 9786180308297
Αριθμός Σελίδων: 40
Προτεινόμενη Ηλικία: 4+