«Είμαι νοσηλεύτρια και θα κάνω 1 μήνα να δω το μωρό μου για να το προστατεύσω»

Όλο αυτό που ζούμε τώρα, κανείς μας δεν το είχε φανταστεί. Κι όσο κι αν αποζητούσαμε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μας, σίγουρα δεν ήταν αυτός ο τρόπος με τον οποίο θέλαμε να τον κερδίσουμε.

Δυστυχώς, όμως, συνέβη κάτι το πρωτόγνωρο και τώρα οι περισσότεροι από εμάς, μένουμε στο σπίτι με την οικογένειά μας και προσπαθούμε να βρούμε καινούριες ισορροπίες.

Ορισμένοι, όμως, προσπαθούν να βρουν ισορροπίες που θα προστατεύσουν την οικογένειά τους… από τους ίδιους!

Γιατροί, νοσηλευτές, επαγγελματίες υγείας, ιατρικό προσωπικό, εθελοντές, έρχονται καθημερινά σε επαφή με επιβεβαιωμένα ή πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού χωρίς να ξέρουν αν μεταφέρουν κάτι επιβλαβές στους δικούς τους.

Διαβάστε ακόμη: Αξιοθαύμαστη: Έγκυος γιατρός στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Για να είναι σίγουροι πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί αναγκάζονται να παίρνουν δραστικά μέτρα προφύλαξης. Ορισμένοι απομονώνονται σε ένα δωμάτιο του σπιτιού τους και άλλοι διώχνουν τα παιδιά τους μακριά.

Την επόμενη φορά που θα δυσανασχετήσουμε, επειδή τα παιδιά μας κάνουν φασαρία ή δεν μας ακούν, ας σκεφτούμε αυτή την μαμά…

«Αυτή είναι η κατάστασή μου τώρα.

Ο άντρας μου και εγώ έπρεπε να κάνουμε μία πολύ σοβαρή κουβεντά για το αν θα αφήσουμε το παίδι μας να μείνει με την αγαπημένη του θεία, δηλαδή μακριά μας, για περίπου έναν μήνα.

Αυτό είναι το πρόσωπο κάποιας που νιώθει ενοχές, επειδή προσπαθεί να είναι ο «καλός τύπος» της υπόθεσης. Δουλεύω ως νοσοκόμα στα επείγοντα. Δεν νιώθω ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο ή σπουδαίο. Αυτη είναι η δουλειά μου. Και το ίδιο συμβαίνει και με τον άντρα μου, ο οποίος εργάζεται  στις πρώτες βοήθειες.

Αλλά, οι δουλειές μας είναι σημαντικές αυτή τη στιγμή και σε αντίθεση με πολλούς, εμείς επιβάλλεται να δουλεύουμε τώρα. Και αυτή η δουλειά ενέχει έναν σοβαρό κίνδυνο – να μολυνθούμε ή να μολύνουμε με αυτόν τον ιό.

Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με φορείς της νόσου COVID-19  και το τελευταίο πράγα  που θέλουμε είναι να περιτριγυρίζεται η μικρή μας Έλλη, από πιθανές ιώσεις και μικρόβια που εμείς κουβαλάμε στο σπίτι.

Διαβάστε ακόμη: «Πώς να συμβιβαστώ με το γεγονός ότι έχασα 3 ασθενείς σε λίγες ώρες;»: Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας νοσοκόμας

Με όλα αυτά νιώθω πως τιμωρούμε, επειδή πρέπει να είμαι ο «καλός» της υπόθεσης. Πρέπει να στείλω το 3,5 ετών κοριτσάκι μου μακριά.

Δεν θα μπορώ να την επισκέπτομαι, δεν θα μπορώ να την αγκαλιάζω. Για περίπου έναν μήνα ή ποιος ξέρει για πόσο ακόμα.

Πολλοί από τους συναδέλφους μου αναγκάστηκαν να κάνουν το ίδιο.

Οπότε αν συνεχίσατε την ανάγνωση μέχρι εδώ και πρέπει να μείνετε με τα παιδιά σας στο σπίτι θεωρήστε το ευλογία και τίποτα λιγότερο από αυτό.

Και για το καλό όλων μας, ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ. Όσο πιο σύντομα αυτή η αήδια τελειώσει τόσο πιο σύντομα θα δω και εγώ το παιδάκι μου».