Αρχική InfoKids Βιβλία Είμαι πρόσφυγας από την Κερύνεια - Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάθε Κυπριόπουλο

Είμαι πρόσφυγας από την Κερύνεια - Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάθε Κυπριόπουλο

Είμαι πρόσφυγας από την Κερύνεια  - Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάθε Κυπριόπουλο

Δε χρειάζεται να κοιτάξεις λεξικό για να καταλάβεις τι σημαίνει «πρόσφυγας». Άκου τη λέξη. Σου φωνάζει, κι ίσως κάνει την καρδιά σου να χτυπά πιο γρήγορα και πιο έντονα. Αν κλείσεις τα μάτια, θ’ αρχίσεις να βλέπεις εικόνες, ν’ ακούς θορύβους που σε τρομάζουν και κάνουν τα πόδια σου να σφιχτούν και να θέλουν να τρέξουν.

«Δε θυμάται, τουλάχιστον με σιγουριά, πώς ο πατέρας αποχαιρέτησε την ίδια. Είναι δυνατόν να μη θυμάται κανείς τη στιγμή που είδε για τελευταία φορά τον πατέρα του; Ε, θα είναι, φαίνεται. Χρόνια τώρα η Ιόλη παίρνει προσεκτικά τα κομματάκια που βρίσκονται ζωηρά στη μνήμη της και αναπλάθει τη στιγμή ολόκληρη. Άλλοτε ο πατέρας κάθεται στα πόδια του, τη χώνει μες στην αγκαλιά του και της ψιθυρίζει στο αυτί.

Άλλοτε «Κόρη Ιόλη, σ’ αγαπώ», άλλοτε «Κόρη Ιόλη, είμαι περήφανος για σένα. Να σταθείς στη μαμά και να προσέχεις τα μικρά». Άλλοτε..., άλλοτε... και τούτα τα «άλλοτε» δεν έχουν τέλος, σαν την αγάπη που της έχει και του έχει. Και τι, άραγε, είναι ορθότερο να πεις: «την αγάπη που της έχει» ή «την αγάπη που της είχε»; Γιατί τούτη η αγκαλιά που στέκει μετέωρη στη μνήμη ήταν κι η τελευταία τους. Μετέωρη, σαν το σχοινί μιας καμπάνας που το σείει ο άνεμος. Σαν αυτός αγριεύει, η καμπάνα χτυπά και φωνάζει το «Σ’ αγαπώ», αυτό που ημερεύει την πλάση.»

Θα το βρείτε εδώ

Συγγραφέας Νεκτάριος Στελλάκης

Εικονογράφος Αχιλλέας Ραζής

ISBN 978-960-471-143-7

Σελίδες 52

Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Για παιδιά 11+


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter