Αρχική Σχολή Γονέων "Είμαι υπερπροστατευτική μαμά με τις 2 κόρες μου και θέλω να έχω τον έλεγχο..."

"Είμαι υπερπροστατευτική μαμά με τις 2 κόρες μου και θέλω να έχω τον έλεγχο..."

"Είμαι υπερπροστατευτική μαμά με τις 2 κόρες μου και θέλω να έχω τον έλεγχο..."

"Είμαι υπερπροστατευτική μαμά με τις 2 κόρες μου και θέλω να έχω τον έλεγχο όλων όσων τις αφορούν. Πιστεύετε ότι μπορεί να τις αγχώνω με τις ανησυχίες μου αυτές; Μήπως το παρακάνω; Πώς μπορώ να αλλάξω τη συμπεριφορά μου;"

Απαντά η Κρυσταλλία Σαρκινιώτη, ψυχοθεραπεύτρια

Όλοι οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και προσπαθούν να τους προσφέρουν απλόχερα ασφάλεια και προστασία. Όμως η υπερβολική ανησυχία μπορεί να δημιουργήσει εξάρτηση, φοβίες και χαμηλή αυτοεκτίμηση στα παιδιά. Η αίσθηση ενός τρομακτικού κόσμου που έχουν μπορεί να τους δημιουργήσει άγχος και ανασφάλεια για το μέλλον και τις ικανότητές τους.

Μήπως τους στερείτε πράγματα που δε θα έπρεπε να στερούνται σε αυτή την ηλικία; Μήπως όταν σας λένε οι γύρω σας ότι το έχετε παρακάνει, έχουν τελικά δίκιο; Αυτά τα ερωτήματα είναι πολύ σημαντικά για να σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε αν έχετε ξεπεράσει τα όρια και αν την επόμενη φορά που τα παιδιά σας θα σας ζητήσουν για παράδειγμα να κοιμηθούν σε μια φίλη τους, να τα αφήσετε χωρίς να τους κάνετε τη ζωή δύσκολη.

Για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό χωρίς ενοχές, πρέπει να δουλέψετε λίγο με τον εαυτό σας και να χειραγωγήσετε τους φόβους σας. Προσπαθήστε να δώσετε στις κόρες σας γερές βάσεις και εφόδια για να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους αν χρειαστεί, να σκέφτονται όσο πιο λογικά γίνεται και να μπορούν να ξεχωρίσουν τους κινδύνους. Όλα αυτά, όμως, χωρίς να τους δημιουργείτε φόβο και πανικό, αλλά χτίζοντας έναν ακέραιο χαρακτήρα.

Προστατεύοντας τα παιδιά μας από τα δεινά και τους κινδύνους της ζωής αναπόφευκτα τους στερούμε και ένα σωρό εμπειρίες, γνώσεις, απογοητεύσεις και δυσκολίες που θα τα βοηθήσουν να ανεξαρτητοποιηθούν και να μπουν στην ενήλικη ζωή τους με αυτοπεποίθηση και υπευθυνότητα. Μπορεί να φαίνεται μακρινό, μπορεί να ακούγεται σκληρό, όμως ουσιαστικά ο ρόλος των γονιών είναι να ετοιμάσουμε τα παιδιά να ζήσουν στον κόσμο χωρίς εμάς. Αυτό είναι και το φυσιολογικό. Το ανάποδο είναι απλώς επικίνδυνο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter