Είναι αγόρι ή κορίτσι: Πώς θα προβλέψετε το φύλο του μωρού σας όπως οι γιαγιάδες μας

Περιμένετε μωράκι και αγωνιάτε για το φύλο του; Όλοι οι γονείς μα και οι συγγενείς τους, θέλουν να μάθουν ποιο θα είναι το φύλο του μωρού και για να τα καταφέρουν υπάρχουν πολλοί τρόποι. Εκτός από τον υπέρηχο και τις ιατρικές εξετάσεις, υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν έχετε αγοράκι ή κοριτσάκι και βασίζονται στην… παράδοση.

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά σε μη επιστημονικές, αλλά παραδοσιακές μεθόδους που, λέγεται πως, μπορούν να προβλέψουν το φύλο του μωρού!

Καρδιακοί παλμοί

Οι παλμοί της καρδιάς του μωρού μπορούν να αποκαλύψουν το φύλο του, λένε οι παλιές γυναίκες. Αν οι παλμοί είναι υποτονικοί και μένουν κάτω από τους 140 χτύπους ανά λεπτό, το μωρό είναι αγόρι. Αν οι παλμοί είναι γρήγοροι, ξεπερνώντας τους 140 χτύπους ανά λεπτό, τότε είναι κορίτσι.

Κοιλιά

Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους για να μάθετε εκ των προτέρων το φύλο, είναι αυτός.  Αν η κοιλιά σας είναι στρογγυλή τότε περιμένετε αγόρι. Αν, όμως, είναι μυτερή και μοιάζει σαν να έχει καταπιεί καρπούζι, τότε κυοφορείτε κορίτσι. Επίσης, ένα άλλος μύθος λέει πως η κοιλιά της γυναίκας που περιμένει αγόρι είναι χαμηλά προς τη μήτρα, ενώ αν περιμένει κορίτσι, είναι ψηλά, κοντά στα πλευρά.

Μπαμπάς

Πολλές παλιές γυναίκες κοιτούσαν τον άνδρα τους για να καταλάβουν αν περιμένουν αγόρι ή κορίτσι. Αν, λοιπόν, εκτός από εσάς αρχίζει και το σώμα του συντρόφου σας να αλλάζει, τότε θα υποδεχθείτε αγοράκι. Αν διατηρήσει το βάρος του, θα αποκτήσετε κορίτσι.

Βέρα

Το τεστ της βέρας θεωρείται από εκείνες που ξέρουν, αλάνθαστος τρόπος πρόβλεψης του φύλου του μωρού και είναι διαδεδομένο παγκοσμίως! Τι γίνεται ακριβώς σε αυτό το τεστ: Βγάζετε τη βέρα σας και την δένετε σε μία κλωστή. Στη συνέχεια κρατάτε τη μία άκρη της κλωστής με τη βέρα να κρέμεται πάνω από την κοιλιά σας. Αν η βέρα αρχίσει να κινείται κυκλικά, θα κάνετε αγόρι. Αν αρχίσει να κινείται από τη μία πλευρά στην άλλη, θα αποκτήσετε κορίτσι.

Όρεξη

Η όρεξη σας έχει ανοίξει και θέλετε να τρώτε διαρκώς γλυκά, ζάχαρη, κουλουράκια και φρούτα; Τότε, όπως λένε οι παλιές, περιμένετε κοριτσάκι. Αν πάλι προτιμάτε τα κρεατικά και τα γεύματα γεμάτα πρωτεΐνη τότε στην κοιλίτσα σας μεγαλώνει ένα αγοράκι.

Κιλά

Όλες οι γυναίκες, ακόμα και εκείνες που προσέχουν πάρα πολύ, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα βάλουν κιλά. Το θέμα είναι το πού θα «τοποθετηθεί» το βάρος της εγκυμονούσας. Αν έχετε παχύνει στη μέση και τη λεκάνη, θα κάνετε αγόρι. Αν ήταν κορίτσι, θα είχατε παχύνει στην κοιλιά και το στήθος.

Ακμή στο πρόσωπο

Νομίζατε ότι είχατε ξεμπερδέψει με όλα αυτά; Θα θυμηθείτε την εφηβεία σας, αν περιμένετε κοριτσάκι, αφού είναι πολύ πιθανό στο πρόσωπό σας να εμφανιστούν σπυράκια. Και όλο αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με την παράδοση,επειδή τα κορίτσια «κλέβουν» από την ομορφιά της μαμάς τους.

Το χρώμα των θηλών

Παρατηρήστε τις θηλές σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αν αυτές έχουν σκουρήνει, τότε θα αποκτήσετε αγοράκι, λένε οι παλιές…

Κινέζικο ημερολόγιο

Μια παράδοση που μετρά 700 χρόνια ζωής και ανήκει στους… Κινέζους, λέει ότι αν ηλικία της μαμάς και η χρονιά στην οποία μείνει έγκυος λήγουν σε μονό αριθμό, τότε θα αποκτήσει κορίτσι. Αν το ένα από τα δύο (ή και τα δύο) λήγει σε ζυγό αριθμό, θα κάνει αγόρι.

Επίσκεψη στην τουαλέτα

Την επόμενη φορά που θα πάτε στην τουαλέτα για «τσίσα» κοιτάξτε το χρώμα τους για να καταλάβετε αν θα κάνετε αγοράκι ή κοριτσάκι. ΑΝ το χρώμα των ούρων είναι θαμπό τότε περιμένετε κορίτσι. Αν το χρώμα τους είναι καθαρό κίτρινο, τότε θα αποκτήσετε αγοράκι.

Όποια μέθοδο και αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε για προβλέψετε το φύλο του μωρού σας, μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας, για οποιαδήποτε εξέλιξη της εγκυμοσύνης σας. Εμείς, από την πλευρά μας, σας ευχόμαστε με το καλό να έρθει το μωράκι σας, όποιο κι αν είναι το φύλο του…