Αρχική InfoKids Διατροφή & Fitness Είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να "τσιμπάμε" πριν το φαγητό;

Είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να "τσιμπάμε" πριν το φαγητό;

Είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να "τσιμπάμε" πριν το φαγητό;

Οι γονείς, οι πρώτοι άνθρωποι τους οποίους συναναστρέφεται ένα παιδί, αποτελούν για πολλά χρόνια τα πρότυπά του σε πληθώρα συμπεριφορών, ανάμεσα σε αυτές και οι διατροφικές συνήθειες. Επειδή όμως οι γονείς μας δεν είναι παντογνώστες, είναι αρκετοί οι διατροφικοί μύθοι που μας συνοδεύουν στην ενήλικη ζωή και βρίσκουν τις απαρχές τους στα λόγια των γονιών μας.

Μια από τις πιο διαδεδομένες φράσεις που επικαλούνται οι γονείς για να μην τρώνε τα παιδιά τους σε άστατες ώρες είναι και η ακόλουθη «Παιδί μου, μην τρως πριν το φαγητό γιατί θα σου κοπεί η όρεξη». Αληθεύει η άποψη αυτή ή αποτελεί ακόμα έναν διατροφικό μύθο που διαιωνίζεται από γενιά σε γενιά;

Η Βουτσά Διονυσία, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος απαντά

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση λίγων και μεγάλων γευμάτων ημερησίως τείνει να αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης παχυσαρκίας, καθώς η υπερβολική πείνα που ακολουθεί την πολύωρη ασιτία μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση κατά τη διάρκεια του γεύματος. Επίσης, έχει φανεί ότι τα άτομα που καταναλώνουν ένα ελαφρύ σνακ πριν το φαγητό μειώνουν το αίσθημα της πείνας και ελέγχουν καλύτερα την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter