Είναι γεγονός: Εταιρεία έφτιαξε ένα θήλαστρο αποκλειστικά για μπαμπάδες! (φωτογραφίες)

Παρά την ατελείωτη αγάπη και την χαρά, το να είσαι νέος γονιός είναι κάτι απίστευτα δύσκολο, κουραστικό και γεμάτο έντονα συναισθήματα.

Η περίοδος με το νεογέννητο στο σπίτι είναι εκείνη κατά την οποία οι γονείς σχεδόν ξεχνούν τον εαυτό τους, τον ύπνο τους και την κοινωνική ζωή.

Στις μέρες μας, ευτυχώς, αναλαμβάνουν μεγαλύτερο κομμάτι φροντίδας των παιδιών και οι μπαμπάδες. Όσο όμως και αν οι γονείς προσπαθούν να στηρίξουν ο ένας τον άλλον μοιράζοντας τις ευθύνες, υπάρχουν μερικά πράγματα, όπως ο τοκετός και ο θηλασμός, που έχουν ανατεθεί στη γυναίκα από τη φύση.

Στο 2019 όμως οι εφευρέτες και η επιστήμη είναι έτοιμοι να… αμφισβητήσουν αυτά που ήδη ξέρουμε και σε αυτό το κομμάτι.

Η ιαπωνική εταιρεία Dentsu παρουσίασε πρόσφατα μία συσκευή η οποία υπόσχεται να αλλάξει το μέλλον του θηλασμού για τους μπαμπάδες που επιθυμούν να μοιραστούν όλα τα βάρη της ανατροφής των παιδιών τους.

Το «Θήλαστρο για μπαμπάδες» (“Father’s Nursing Assistant”), λοιπόν, έκανε το ντεμπούτο στο Όστιν, του Τέξας πριν λίγες μέρες και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Τι είναι το «Θήλαστρο για μπαμπάδες»

Πρόκειται για μία συσκευή που «φορά» ο μπαμπάς στο σημείο του στήθους του και το σχήμα του θυμίζει πολύ το γυναικείο στήθος. Ένα από τα δύο στήθη της συσκευής περιέχει το γάλα του μωρού και το άλλο ένα σύστημα θηλασμού με ενσωματωμένη θηλή σιλικόνης που επιτρέπει στο παιδί να τραφεί, όπως κάνει και με την μητέρα του.

Επιπλέον, η συσκευή θερμαίνεται και δονείται για να βοηθά το παιδί να χαλαρώνει και να κοιμάται, ενώ χάρη στους αισθητήρες που διαθέτει καταγράφεται η συμπεριφορά του ύπνου και θηλασμού του μωρού. Τα στοιχεία μεταφέρονται σε εφαρμογή στο κινητό των γονιών και έτσι εκείνοι μπορούν να ξέρουν και να καταλαβαίνουν ακριβέστερα τις ανάγκες του μωρού.

Στόχος της συσκευής είναι να αναπτύξουν οι μπαμπάδες μια πιο στενή και δεμένη σχέση με τα μωρά τους, η οποία θα προσομοιάζει με εκείνη που έχουν τα νεογέννητα με την μητέρα τους.

Η εταιρεία παραγωγής, που ειδικεύεται σε μεθόδους, τεχνολογίες και εμπειρίες οι οποίες στόχο έχουν να αλλάξουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων που ζουν στην ψηφιακή εποχή, επιθυμεί να ενθαρρύνει τους μπαμπάδες να εμπλακούν περισσότερο στη φροντίδα του παιδιού.

Τα σχόλια των γονιών

Η αμφιλεγόμενη εφεύρεση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο με πολλούς γονείς να επιμένουν στο ότι ο δεσμός μεταξύ πατέρα και παιδιού δεν πρόκειται να γίνει καλύτερος με τη συσκευή. «Εκείνοι που θέλουν να δεθούν με τα παιδιά τους, μπορούν να τα πάρουν αγκαλιά, να τους μιλήσουν όμορφα και απλώς να τα ταΐσουν με το μπιμπερό», λένε πολλοί χρήστες. Άλλοι επιμένουν πως το «Θήλαστρο για μπαμπάδες» είναι απλώς μια ανόητη εφεύρεση, αφού ο κάθε γονέας προσφέρει κάτι μοναδικό στο παιδί του.

Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει πολύ την οικογένειά τους, ειδικά στις περιπτώσεις που η μαμά δεν μπορεί να παράξει αρκετό γάλα ή έκανε μαστεκτομή και ο θηλασμός ίσως είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία για εκείνη.