Αρχική InfoMommy Νέα Είναι οι Κύπριοι «κολλημένοι» με τα Social Media; Τι δείχνουν τα στοιχεία

Είναι οι Κύπριοι «κολλημένοι» με τα Social Media; Τι δείχνουν τα στοιχεία

Είναι οι Κύπριοι «κολλημένοι» με τα Social Media; Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τα social media ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Ενημέρωση, διασκέδαση, ψυχαγωγία, επικοινωνία, αγορές, εργασία: Όλα γίνονται μέσω υπολογιστών, κινητών, tablets και κοινωνικών δικτύων.

Τι γίνεται όμως στην Κύπρο; Είμαστε και εμείς τόσο «κολλημένοι» με social media και τι δείχνουν τα στοιχεία;

Η έρευνα της Eurostat

Σύμφωνα με έρευνα από την Eurostat για το 2018, η Κύπρος βρίσκεται στην 4η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το ποσοστό 69% στη χρήση των Social Media.

Τις πρώτες τρεις θέσεις στην εν λόγω λίστα συμπληρώνουν η Δανία με 79%, το Βέλγιο με 73% και τέλος το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία με 70%.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, αυτή βρίσκεται στην 16ή θέση με ποσοστό 53%, ενώ να σημειώσουμε ότι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο 56%.

Ηλικιακές ομάδες - Στα ύψη η συμμετοχή των νέων

Αρκετά υψηλό θεωρείται το ποσοστό συμμετοχής των νέων ηλικίας 16-24 στην Κύπρο με ποσοστό 95%. Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος για τους νέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 88%.

Τέλος, σχετικά με την ηλικιακή ομάδα 65-74 τα στατιστικά στοιχεία είναι άκρως αντίθετα. Μόλις το 22% διατηρεί λογαριασμό στα Social Media στην Κύπρο, σε σύγκριση με τo 95% των ηλικιών 16-24. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, πάντως, το 19% των ατόμων ηλικίας 65-74 χρησιμοποιεί social media!

Αναλυτικά η θέση των χωρών σε μία φωτογραφία


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter