«Είναι πολύ χαρούμενος που γύρισε»: Οι γονείς του μικρού Αντώνη για τις πρώτες ώρες στην Κύπρο

Ο μικρός Αντώνης επέστρεψε στην Κύπρο μετά την θεραπεία που υποβλήθηκε στη Βοστώνη.

Συγκινημένος ο πατέρας του μίλησε για την περιπέτεια υγείας του γιου του, η οποία εξελίσσεται θετικά.

«Ο Αντώνης μας δόξα το Θεό είναι πάρα πολύ καλά. Καλύτερα από ποτέ θα έλεγα. Φαίνεται πως μετά και την τελευταία πληροφόρηση που είχαμε από τον πνευμονολόγο, τον Δρ. Βασίλη Δάρα, ότι ανταποκρίνεται  πολύ καλά στο φάρμακό και έχει δείξει σημεία βελτίωσης πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Βλέπουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ο αγώνας για αποθεραπεία συνεχίζεται», είπε ο κος Ανδρέου, στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή Πρωτοσέλιδο.

«Παραμένουν 20 και κάτι μήνες ώστε να έχουμε εικόνα την ολοκληρωμένη εικόνα της δράσης του φαρμάκου», συμπλήρωσε συγκινημένος και ανέφερε: «για εμάς ήταν συγκλονιστικό και συγκινητικό το γεγονός ότι ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία και η Πολιτεία, αλλά και όλοι οι άνθρωποι της Κύπρου, αγκάλιασαν την προσπάθεια. Νιώθουμε, και εγώ και η σύζυγός μου ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια αγκαλιάστηκε και κάθε παιδί μ΄αυτή τη νόσο».

Δείτε σχετικό βίντεο

Η μητέρα του μικρού, κ. Χαρά Ανδρέου, μίλησε στον Ονούφριο Σωκράτους και στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», το πρωί της Τετάρτης (11/12) για τις πρώτες ώρες του Αντώνη πίσω στο σπίτι, πως αντέδρασε με την επιστροφή του αλλά και για την κατάσταση υγείας του.

«Είναι πολύ χαρούμενος, χρειάζεται όμως πολύ προσοχή και ξεκούραση», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Χαρά, κρατώντας στην αγκαλιά της τον Αντώνη ο οποίος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα υπερκινητικός μπροστά από τη κάμερα, κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό για τον ίδιο, ενώ δεν παρέλειψε να… στείλει και φιλάκια στην κάμερα.

Σύμφωνα με τη μητέρα του, οι πρώτες στιγμές στο σπίτι ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές με τον Αντώνη με το που μπήκε στο σπίτι του, προσπαθούσε βλέποντας δεξιά και αριστερά να συνειδητοποιήσει ότι όντως έφτασε πίσω στο σπίτι του.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του, το παιδί βρίσκεται σε μία ειδική θεραπεία στη διάρκεια της οποίας δεν πρέπει να βγαίνει από το σπίτι και να μην αρρωστήσει καθόλου για ακόμη ένα μήνα μέχρι να τελειώσει η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει.

Παρουσιάζει, ωστόσο, σημαντική βελτίωση από τις πρώτες κιόλας μέρες.

Δείτε το video