Αρχική Σχολή Γονέων Είναι το παιδί σας κακομαθημένο; Με αυτούς τους 5 τρόπους θα το επαναφέρετε στη τάξη

Είναι το παιδί σας κακομαθημένο; Με αυτούς τους 5 τρόπους θα το επαναφέρετε στη τάξη

Είναι το παιδί σας κακομαθημένο; Με αυτούς τους 5 τρόπους θα το επαναφέρετε στη τάξη

Το κακομαθημένο παιδί θεωρεί ότι το ίδιο και οι ανάγκες του είναι πιο σημαντικές από οτιδήποτε άλλο και κάνει τα πάντα για να πετύχει αυτό που θέλει. Είναι όμως σημαντικό να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη συμπεριφορά που είναι ανάλογη με την ηλικία του παιδιού και στα πείσματα και τους θυμούς στα οποία καλείστε να υποκύψετε. Οι ειδικοί λένε ότι ο πραγματικός εγωισμός ξεκινάει όταν τα παιδιά είναι μεταξύ 4 και 6 χρονών. Πριν από αυτήν την ηλικία το μωρό σας απλά επιζητά να ικανοποιήσει τις συναισθηματικές και σωματικές του ανάγκες.

Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας προτείνει τους 5 τρόπους με τους οποίους θα καταφέρετε να επαναφέρετε στην τάξη το κακομαθημένο παιδί σας.  Οι ειδικοί λένε πως χρειάζεστε περίπου 3 εβδομάδες εντατικής προσπάθειας ώστε το παιδί να οριοθετηθεί και να αντιληφθεί πως η φράση «το θέλω τώρα» είναι άνευ ουσίας.

Βήμα πρώτο:

Μη μπαίνετε σε μακρύ διάλογο μαζί του. Η επιχειρηματολογία του παιδιού παρέα με την γκρίνια ώστε να μην κάνει αυτό που του ζητήθηκε μπορεί να κρατήσει κυριολεκτικά ώρες. Δώστε σαφείς κατευθύνσεις ή εντολές που δεν αφήνουν περιθώρια διαπραγματεύσεων και βγείτε από το δωμάτιο. Όταν το παιδί αντιληφθεί ότι η διαμαρτυρία του δεν έχει ανταπόκριση θα υποχωρήσει.

Βήμα δεύτερο:

Προετοιμάστε το παιδί σας για αυτό που θα συμβεί. Για να μην βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να τραβάτε από την αγκαλιά του το παιχνίδι, ενώ έχετε πάει να ψωνίσετε δώρο σε κάποιο άλλο παιδάκι, εξηγήστε του πριν φύγετε από το σπίτι το σκοπό των αγορών σας. Μην ενδώσετε σε σκηνές κρίσης απλά για να αποφύγετε το δράμα. Έτσι θα μάθει τα όρια και θα εκτιμά περισσότερο όταν λαμβάνει ένα δώρο.

Βήμα τρίτο:

Μαθήματα σεβασμού και υπομονής. Το πιο σύνηθες, που κάθε παιδί κάνει σε κάποια φάση της ζωής του, είναι να μας διακόπτει την ώρα που μιλάμε στο τηλέφωνο ή σε κάποιον άλλο κρίνοντας ότι έχει κάτι πολύ σοβαρό να μας πει που δεν μπορεί να περιμένει. Μια πράξη δικαιολογημένη αφού τα περισσότερα παιδιά είναι εγωκεντρικά και απαιτούν την προσοχή την στιγμή που τη θέλουν, που σημαίνει πως εμείς πρέπει να τα εκπαιδεύσουμε κατάλληλα. Μάθετε τους να ζητούν συγγνώμη πριν σαν διακόψουν αλλά και εξηγήστε τους τι είναι σημαντικό και τι όχι. Επίσης εξηγήστε του πως θα ασχοληθείτε μαζί του, μόλις τελείωσετε αυτό που κάνετε.

Βήμα τέταρτο:

Μην ενδίδετε αμέσως στις απαιτήσεις του. Δώστε χρόνο στο παιδί να διαχειριστεί μόνο του αυτό που ζητά να κάνετε εσείς, εφόσον η ηλικία του το επιτρέπει. Όταν π.χ. σας ζητάει νερό, πείτε του πως μπορεί να βάλει μόνο του γιατί αφού μπορεί και βάζει γκολ σίγουρα μπορεί να βάλει και νερό να πιεί. Ενθαρρύνετε την ανεξαρτητοποίηση τους κι ας προβάλλουν αντίσταση.

Βήμα πέμπτο:

Βάλτε σε τάξη το μυαλό τους. Τα παιδιά τείνουν να λένε ότι τους έρθει στο μυαλό, κάτι που μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες. Αρνηθείτε να μιλήσετε μαζί του εάν δεν ζητήσει συγγνώμη και δεν έχει καλύτερη συμπεριφορά και μάθετε του τις λέξεις και τις συμπεριφορές που θα το κάνουν έναν καλύτερο άνθρωπο


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter