Είχε σώσει άλλο παιδί: Συγκλονίζει η ιστορία του πατέρα της 13χρονης που «έφυγε» στον ύπνο της

Η ημέρα σήμερα ξεκίνησε με μια πολύ δυσάρεστη είδηση, η οποία βύθισε στη θλίψη την κυπριακή κοινωνία.

Ένα 13χρονο κορίτσι από τη Λεμεσό δεν ξύπνησε ποτέ για το σχολείο της σήμερα.

Εντοπίστηκε νεκρή στο κρεβάτι της από την θεία της, η οποία ενημέρωσε αμέσως τον πατέρα της.

Εκείνος, αστυνομικός στο επάγγελμα, προσπάθησε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες. Μάταια, όμως, το κοριτσάκι του είχε ταξιδέψει για την γειτονιά των αγγέλων.  Αποφάσισε, λοιπόν, να τη μεταφέρει ο ίδιος στο Νοσοκομείο  Λεμεσού και στα μισά της διαδρομής συναντήθηκε με το ασθενοφόρο και παρέδωσε το παιδί στο πλήρωμα.

40 λεπτά προσπαθούσαν τα μέλη του πληρώματος να επαναφέρουν το κοριτσάκι, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.

Ο πατέρας – ήρωας

Ο τραγικός πατέρας της 13χρονης είναι ο αστυνομικός που στις 14 Ιουλίου κι ενώ βρισκόταν εκτός καθήκοντος κι έτρωγε σε εστιατόριο του στο Όμοδος, επενέβη κι έσωσε από πνιγμό 7χρονο κοριτσάκι. Συγκεκριμένα, άκουσε τις φωνές των γονιών και προσέτρεξε για βοήθεια. Άμεσα το μέλος της Αστυνομίας, προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες Πρώτων Βοηθειών για διάνοιξη της αεροφόρου οδού.

Με την πάροδο ενός λεπτού περίπου και τις ενδεδειγμένες ενέργειες του λοχία, το παιδάκι, το οποίο όπως φαίνεται είχε υποστεί πνιγμονή (απόφραξη τραχείας) από την κατάποση φαγητού, επανέφερε τις αισθήσεις του.

Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της που θα διενεργηθεί αύριο από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, αναμένεται να καταδείξει τα ακριβή αίτια θανάτου της.