Έκκληση κάνει τώρα και η 19χρονη Βρετανίδα: Ζητά βοήθεια από τον Μπόρις Τζόνσον

Στον Μπόρις Τζόνσον απευθύνει έκκληση η 19χρονη Βρετανίδα που κρίθηκε ένοχη για ψευδή καταγγελία βιασμού.

Μετά την μητέρα της, η οποία ζήτησε την παρέμβαση του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών τώρα η νεαρή κοπέλα απευθύνεται στην πρωθυπουργό της Βρετανίας για βοήθεια.

Μέσω της εφημερίδας “Sun” η 19χρονη κοπέλα ζητά «να την φέρει σπίτι», μιας και εκείνη παραμένει στην Κύπρο μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή της στις 7 Ιανουαρίου.

«Σας παρακαλώ βοηθήστε»

«Κάθε δευτερόλεπτο αυτού του μαρτυρίου είναι ένας ζωντανός εφιάλτης. Είμαι 19 και το μόνο που θέλω είναι να καθαρίσω το όνομά μου και να έρθω σπίτι στην οικογένειά μου. Θα έλεγα στον Υπουργό Εξωτερικών και στον Πρωθυπουργό, οι οποίοι αμφότεροι είναι πατέρες, σας παρακαλώ στηρίξτε με με τις πράξεις σας, όχι μόνο με τα λόγια σας. Ο χρόνος τελειώνει για μένα. Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ βοηθήστε», είναι τα λόγια της 19χρονης όπως τα μεταφέρει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Η Sun σημειώνει ότι η νεαρή ζητά την παρέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης πριν από την προσεχή Τρίτη, ημέρα απαγγελίας της ποινής από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Συμπληρώνει ότι χθες για πρώτη φορά το Foreign Office επικοινώνησε απευθείας με την οικογένεια.

Ζητά και η μητέρα βοήθεια

Δήλωση στην εφημερίδα έχει κάνει και η μητέρα της καταδικασθείσας, η οποία ζητά την ίδια ενεργή ανάμειξη της βρετανικής κυβέρνησης με την κινητοποίηση για την έκδοση στη Βρετανία της συζύγου Αμερικανού διπλωμάτη που σκότωσε το νεαρό Βρετανό Χάρι Νταν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και στη συνέχεια διέφυγε στις ΗΠΑ.

«Η κόρη μου καλωσορίζει την υποστήριξη του Foreign Office, αλλά μέχρι στιγμής η βρετανική κυβέρνηση έχει προσφέρει λόγια και όχι πράξεις. Η κόρη κι εγώ έχουμε δει πώς ο Πρωθυπουργός ήταν πρόσφατα προσωπικά διατεθειμένος να πιέσει τον Αμερικανό Πρόεδρο να ενεργήσει στην τραγική περίπτωση του Χάρι Νταν. Θα ήθελε ο Πρωθυπουργός και ο κ. Ράαμπ να επιδείξουν την ίδια δέσμευση», δηλώνει η μητέρας της 19χρονης.

«Η κόρη μου είναι Βρετανίδα πολίτης που έχει ήδη υποφέρει τόσο πολύ στα χέρια του κυπριακού δικαστικού συστήματος και χρειάζεται απεγνωσμένα ιατρική υποστήριξη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα τους κρίνω από τις πράξεις τους, αλλά τώρα είναι ώρα για έκτακτη δράση», συμπληρώνει.

Η μητέρα της νεαρής Βρετανίδας αναφέρεται επίσης στην επιστολή δύο πρώην Γενικών Εισαγγελέων της Κύπρου προς τον νυν Γενικό Εισαγγελέα για αναστολή της ποινικής δίωξης, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή «τα λέει όλα».

«Από θύμα έγινε κατηγορούμενη»

Προσθέτει ότι η κόρη της «μετατράπηκε από θύμα σε κατηγορούμενη, κυνηγήθηκε από ένα σύστημα που μοιάζει απεγνωσμένο να μην αποδεχθεί ευθύνη», χαρακτηρίζει το δικαστήριο «παρωδία» και δηλώνει ότι έχει μόνο λίγες προσδοκίες ως προς την ποινή που θα επιβάλει ο δικαστής.

Παράλληλα, η εφημερίδα Sun παραθέτει τη γνώμη ειδικού που λέει ότι η δήλωση ανάκλησης της αρχικής κατηγορίας βιασμού που υπέγραψε η 19χρονη δεν μπορεί να έχει γραφτεί από μία μορφωμένη Αγγλίδα, καθώς περιέχει και ορθογραφικά λάθη και εκφράσεις που μοιάζουν με ελληνικές εκφράσεις μεταφρασμένες στα αγγλικά.