Αρχική Συνταγές Εκλέρ με σοκολάτα

Εκλέρ με σοκολάτα

Εκλέρ με σοκολάτα

Ένα από τα γλυκά που αγαπάμε ιδιαιτέρως μικροί και μεγάλοι είναι τα εκλέρ. Αυτό το απίθανο σοκολατένιο γλυκάκι σήμα κατατεθέν του Παρισιού που αποτελεί μια γευστική αδυναμία που δύσκολα μπορούμε να της αντισταθούμε. Ακολουθήστε τη συνταγή μας και θα φτιάξετε μια νοστιμιά που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια!

Υλικά για 20 εκλέρ

Για τη ζύμη σου:
100 γρ. (6½ κοφτές κουταλιές) βούτυρο και επιπλέον για το άλειμμα,
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. νερό
1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη
4 αβγά

Για τη γέμιση:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη,
1 φλ. (250 ml) κρέμα γάλακτος,
2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι ή μπράντι.

Για το γλάσο:
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια,
1 κουταλιά νερό,
1 κουταλάκι βούτυρο.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνετε δύο ταψιά του φούρνου, απλώνετε πάνω λαδόκολλα και τη βουτυρώνετε επίσης. Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το βάζετε μαζί με τη ζάχαρη και το νερό σ’ ένα κατσαρολάκι. Όταν αρχίσει να κοχλάζει προσθέτετε όλο μαζί το αλεύρι. Το ανακατεύετε με δύναμη με ξύλινη κουτάλα μέχρι που το μίγμα να μαζευτεί σε μια μπάλα και να ξεκολλήσει από τα πλευρά της κατσαρόλας.

Το αδειάζετε σε ένα μπολ και αφήνετε να κρυώσει. Ύστερα, προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά, ανακατεύοντας δυνατά με ξύλινη κουτάλα και περιμένοντας να απορροφηθεί το ένα πριν βάλετε άλλο. Συνεχίζετε μέχρι να χτυπηθούν όλα τα αβγά και να γίνει μια ζύμη λεία και γυαλιστερή.

Αδειάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με πλατιά μύτη και βγάζετε 20 περίπου κομμάτια, σαν μικρά λουκανικάκια, μήκους 8-10 περίπου εκατοστών πάνω στα προετοιμασμένα ταψιά (αφήνετε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν). Ψήνετε τα εκλέρ για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα ανοίγετε στη μέση σαν μικρά σάντουιτς.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες φουσκάλες βρασμού στον περίγυρό της και περιχύνετε τη σοκολάτα. Αφήνετε το μίγμα να μείνει για 4-5 λεπτά και ύστερα το χτυπάτε με το σύρμα, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να γίνει λεία και γυαλιστερή. Χτυπάτε μέσα το μπράντι ή το λικέρ. Την αφήνετε να κρυώσει και να πήξει αρκετά για να τη χρησιμοποιήσετε. Βάζετε με ένα κουτάλι (1- 1 ½ κουταλιά) γέμιση σε κάθε εκλέρ και το κλείνετε. Ετοιμάζετε το γλάσο σοκολάτας: Βάζετε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομματάκια σ’ ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι, μια κουταλιά νερό και το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τοποθετείτε τα εκλέρ πάνω σε σχάρα και προσεχτικά μ’ ένα κουταλάκι απλώνετε το γλάσο στην επιφάνειά τους. Τα αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν τα σερβίρετε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter