Αρχική Γωνιά του Μαθητή Εκμάθηση ορθογραφίας: Φτιάχνουμε οικογένειες λέξεων

Εκμάθηση ορθογραφίας: Φτιάχνουμε οικογένειες λέξεων

Εκμάθηση ορθογραφίας: Φτιάχνουμε οικογένειες λέξεων

Τις περισσότερες φορές τα παιδιά που δυσκολεύονται στην ορθογραφία δεν μπορούν να βρουν τη σχέση μεταξύ των λέξεων. Ένας τρόπος για να δουλέψουμε πάνω σε αυτό είναι οι ασκήσεις με τις οικογένειες λέξεων, αναφέρει η ειδική παιδαγωγός Σοφία Τσιντσικλόγλου. Είναι απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις, που σταδιακά μειώνουν τα ορθογραφικά λάθη των παιδιών.

1. Μπορούμε να πάρουμε λέξεις από το κείμενο του βιβλίου ή να χρησιμοποιήσουμε λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνά από τα παιδιά.

2. Επιλέγουμε μια λέξη και βρίσκουμε μαζί με το παιδί όλα τα παράγωγα και έτσι φτιάχνουμε μια οικογένεια λέξεων. Τονίζουμε με έντονο χρώμα το κοινό θέμα των λέξεων. Φτιάχνουμε διάφορα σχέδια, όπως το σύννεφο παραπάνω, αστέρια, ομπρέλα, δρόμους, δέντρα με λέξεις στα κλαδιά και ό,τι άλλο φανταστούμε.

3. Μπορούμε επίσης να ζητήσουμε από τα παιδιά να φτιάξουν προτάσεις με κάθε λέξη, κάνοντας έτσι και εμπλουτισμό λεξιλογίου. Για περισσότερη εξάσκηση ζητάμε από το παιδί να επιλέξει κάποιες λέξεις και να γράψει δικές του προτάσεις.

4. Αν θέλουμε να κάνουμε περισσότερη εξάσκηση, γράφουμε λέξεις που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, αφήνοντας κενά στα σημεία της ορθογραφίας για να συμπληρωθούν από το παιδί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter