Έκρηξη κοντά σε σχολείο στη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ροστόφ επί του Ντον της νότιας Ρωσίας και ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, το δίκτυο REN-TV μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σχολείο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός o οποίος ήταν κρυμμένος σε έναν φακό εξερράγη όταν ένας άντρας σήκωσε ένα ύποπτο αντικείμενο από το έδαφος.

«Ο άντρας σήκωσε ένα ύποπτο αντικείμενο το οποίο εξερράγη και από την έκρηξη έχασε τα δάχτυλά του και τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα», σημειώσε στο πρακτορείο.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί ενώ το σχολείο σταμάτησε τα μαθήματα.

https://youtu.be/IRYJSmmdRC8

Άστεγος ο τραυματίας

Άστεγος, ο οποίος βρήκε ένα πακέτο που περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, είναι ο τραυματίας της έκρηξης στο Ροστόφ επί του Ντον, σύμφωνα με η υπηρεσία Τύπου της Εθνικής Φρουράς Βορείου Καυκάσου της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ταςς, η υπηρεσία Τύπου αναφέρει ότι αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε φακό εξερράγη στα χέρια του άνδρα.

«Άστεγος άνδρας βρήκε ένα πακέτο γύρω στις 0630 π.μ. Ώρα Μόσχας και αποφάσισε να ελέγξει το περιεχόμενό του, περιλαμβανομένου του φακού που είχε μέσα», σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη όταν ο άνδρας προσπάθησε να ανάψει το φακό. Από την έκρηξη υπέστη σοβαρό τραυματισμό το χέρι του.

Πηγή: protothema.gr, ΚΥΠΕ