Αρχική InfoMommy Νέα Εξαντλήθηκαν τα εμβόλια για τη γρίπη - Ο παιδίατρος Αδάμος Χαζηπαναγής συνιστά ψυχραιμία και συμβουλεύει

Εξαντλήθηκαν τα εμβόλια για τη γρίπη - Ο παιδίατρος Αδάμος Χαζηπαναγής συνιστά ψυχραιμία και συμβουλεύει

Εξαντλήθηκαν τα εμβόλια για τη γρίπη - Ο παιδίατρος Αδάμος Χαζηπαναγής συνιστά ψυχραιμία και συμβουλεύει
Ο πανικός που έχει προκληθεί από την έξαρση της γρίπης, μετά και τον θάνατο επτά ατόμων από τον ιό Η1Ν1, έχει οδηγήσει πολλούς Κυπρίους στο να εμβολιαστούν ιδιωτικά, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα εμβόλια στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και να έχουν «φορτωθεί» τα εξωτερικά ιατρεία με άτομα που δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
"Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος", είπε σήμερα το το πρωί μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Παιδίατρος Αδάμος Χατζηπαναγής. "Χρειάζεται να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα για να αποφύγουμε τη διασπορά του ιού και είναι θέμα ημερών αυτό το πράγμα σιγά-σιγά να καταλλαγιάσει."
Ο παιδίατρος τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η Γρίπη Α΄ μπορεί να σκοτώσει ένα υγιές βρέφος αλλά και ένα υγιή ενήλικα. Εξάλλου, ο ιός μεταλλάσσεται κάθε χρόνο και είναι πιθανό να αλλάζει και η λοιμογόνος δύναμή του. Ο καιρός, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηπαναγής,  παίζει ρολό αλλά η γρίπη είναι μη προβλέψιμη στο πως θα εκδηλωθεί.
Αναφορικά με τη σοβαρότητα του ιού της γρίπης η κ. Χατηπαναγής είπε, ότι προκαλεί ασθένεια με έντονα συμπτώματα: Κάνεις υψηλό πυρετό (40άρια), τα παιδιά δεν έχουν όρεξη να σηκωθούν από το κρεβάτι, δεν έχουν όρεξη καν να ανοίξουν τα μάτια τους, δεν έχουν όρεξη να φάνε, παρουσιάζουν μυαλγίες, μπορεί να έχουν έντονη καταρροή και βήχα. Αυτό τα συμπτώματα μπορεί να εμφανίζονται και στο κοινό κρυολόγημα, αλλά τα συμπτώματα εκεί είναι πιο ήπια.
Κλείνοντας, ο κ. Χατζηπαναγής είπε: "Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν, ότι το εμβόλιο της γρίπης δεν το κάνεις για να σε προστατεύσει από το κοινό κρυολόγημα. Το κοινό κρυολόγημα, είτε κάνεις το εμβόλιο είτε όχι, αν είναι να το αρπάξεις θα το αρπάξεις. Το εμβόλιο της γρίπης το κάνουμε για να προστατευτούμε από τον ιό της γρίπης, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει βαριά νόσο και δυστυχώς, σε σπάνιες περιπτώσεις, ακόμα και τον θάνατο."

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter